‘Apple heeft een irisscanner op het oog voor de nieuwe iPhone’

Rutger Otto
11 februari 2017, 13:32
2 min leestijd
‘Apple heeft een irisscanner op het oog voor de nieuwe iPhone’

Het begint er steeds meer op te lijken dat de volgende iPhone van biometrische technologie is voorzien om in te loggen. Nieuwe geruchten melden de komst van een irisscanner in de iPhone 8.

Lees verder na de advertentie.

iPhone irisscanner

Daarover schrijft de Taiwanese publicatie Digitimes, dat bronnen heeft binnen de productieketen. Apple zou volgens hen een irisscanner in de iPhone stoppen. Daarmee kunnen gebruikers mogelijk hun telefoon ontgrendelen door de camera op hun ogen te richten. Over zulke functies is overigens al vaker geschreven, bijvoorbeeld dat het mogelijk zou zijn om de nieuwe iPhone met gezichtsherkenning te ontgrendelen.

iPhone 8 x

Productie begint vroeg

Digitimes schrijft ook dat Apple dit jaar vroeger met de productie van de ‘iPhone 8’ begint dan normaal. Dit kwartaal nog zouden de eerste onderdelen gemaakt worden. Eerder deze week maakte BlueFin Research Partners dezelfde claim. De iPhone die dit jaar verschijnt zou een volledig nieuw ontwerp krijgen en nieuwe technologie bevatten. Daarom zou Apple dit jaar extra vroeg met de productie beginnen, zodat het bedrijf er zeker van is dat alles werkt én dat er genoeg toestellen zijn bij release.

BlueFin Research Partners stelde dat er geen indicatie is dat Apple de iPhone 8 eerder dan september op de markt brengt. Wel zouden er in juni al 48 miljoen iPhones gemaakt kunnen worden.

Nieuwe versie mogelijk duurder

Over de nieuwe iPhones van dit jaar gaan al veel geruchten. Naast een iPhone 7S en iPhone 7S Plus zou er dit jaar nog een model verschijnen, mogelijk de ‘iPhone 8’ of ‘iPhone X’. Deze versie zou als enige een 5,8-inch OLED-scherm krijgen dat doorloopt tot in de schermranden. Volgens de geruchten zou de Touch ID-knop in het scherm verwerkt zijn. Eerder deze week verscheen al het gerucht dat de iPhone flink duurder kan uitvallen door nieuwe onderdelen en hogere kosten.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 8

Categorie: Geruchten
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen