‘Apple start iPhone 8 productie dit jaar extra vroeg’

Lars Paijmans
7 februari 2017, 9:18
1 min leestijd

Apple begint dit jaar opvallend vroeg met de iPhone 8 productie, maar waarom precies?

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 productie extra vroeg gestart’

BlueFin Research Partners verzamelde informatie van verschillende anonieme bronnen, die stellen dat Apple al in juni begint met de productie van de iPhone 8; de nieuwe iPhone die pas in september verschijnt. Hoewel Apple eerder begint dan gebruikelijk, betekent dit waarschijnlijk niet dat Apple het toestel al eerder uitbrengt.

iPhone 8 productie

“Onze bronnen stellen dat de iPhone 8 productie in juni met 300% stijgt. Dit zorgt ervoor dat er al in juni zo’n 48 miljoen iPhones gemaakt worden”, aldus BlueFin Research Partners. “Tegelijkertijd is er geen indicatie dat Apple de iPhone 8 eerder op de markt brengt.”

Dat Apple juist dit jaar extra vroeg begint, is niet heel gek. Alle geruchten wijzen erop dat Apple het design van de iPhone 8 flink onder handen neemt. Zo zou het toestel een edge-display krijgen dat de volledige voorkant vult. Hierdoor worden de homeknop en selfiecamera in het display opgenomen. Jij krijgt hierdoor meer schermruimte, zonder dat het formaat van het toestel toeneemt.

iPhone 7 productie nu al verlaagd

Door dit jaar extra vroeg met de productie te beginnen, voorkomt Apple soortgelijke situaties als met de GitZwarte iPhone 7 Plus. Daarvan was de voorraad maandenlang te laag, iets wat Apple uiteraard wil voorkomen met de iPhone 8. Omdat Apple al zo vroeg ruim baan maakt voor de 8, stellen de onderzoekers dat de productie van de iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE spoedig al verlaagd wordt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen