‘Apple stopt augmentedreality-technologie in Camera-app’

Rutger Otto
17 november 2016, 10:47
2 min leestijd
‘Apple stopt augmentedreality-technologie in Camera-app’

Op dit moment zou Apple werken aan een manier om augmentedreality in de Camera-app van de iPhone te verwerken.

Lees verder na de advertentie.

AR in Camera-app

Apple werkt achter de schermen aan de ontwikkeling van augmentedreality in zijn producten. Business Insider schrijft dat een team van Apple bezig is om deze technologie onderdeel te maken van de iPhone, namelijk in de Camera-app. Dat meldt althans een anonieme bron.

Een AR-functie in de Camera-app kan verschillende doelen hebben. Apple stelt gebruikers hier volgens de bron mee in staat om hun telefoon ergens op te richten, waarna de technologie het object herkent. Met de techniek is het ook mogelijk om gezichten te herkennen en aan te passen. Toepassingen hiervoor zijn bijvoorbeeld het ontgrendelen van een iPhone met gezichtsherkenning of het toevoegen van grappige maskers, zoals Snapchat dat doet.

Apple kwartaalcijfers q3 2016

Herkennen van objecten

Voor het herkennen van objecten zou een database van 3D objecten gemaakt of gekocht moeten worden. Overigens bezit Apple al technologie die zelf dingen op plaatjes herkent. Deze techniek zit bijvoorbeeld al in de Foto’s-app van iOS, al is het herkennen van 3D-objecten een stuk ingewikkelder. De afgelopen jaren heeft Apple bedrijven overgenomen die zich met AR bezighouden, zoals Metaio en FaceShift.

AR-bril

Eerder deze week verscheen al een ander AR-gerucht over Apple. Het bedrijf van Tim Cook zou werken aan een Google Glass-achtige bril, die informatie op het glas kan tonen. Apple zou momenteel onderzoeken of zo’n bril levensvatbaar is, daarvoor heeft het bedrijf een klein aantal onderdelen besteld om te experimenteren. Mocht Apple besluiten om de bril door te ontwikkelen, dan zou het bedrijf hem in elk geval niet voor 2018 presenteren, zeggen anonieme bronnen.

Tim Cook heeft zich in het verleden enthousiast uitgelaten over augmentedreality. Zoals vorige maand: “Er zijn nog een aantal technologische hordes te nemen, maar als het komt, vragen we ons af hoe we zonder hebben kunnen leven. Net zoals we nu geen leven zonder telefoon meer kunnen voorstellen.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen