De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘iPhone 8 verschijnt gewoon in september, in zeer beperkte oplage’

Lars Paijmans
24 maart 2017, 8:45
1 min leestijd
‘iPhone 8 verschijnt gewoon in september, in zeer beperkte oplage’

Het leek er sterk op dat de OLED-iPhone 8 niet op tijd klaar zou zijn voor september. Nu stelt een bron dat de iPhone 8 voorraad beperkt is, maar wel in die maand lanceert. Ga alvast maar in de rij zitten bij een Apple Store dus.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 voorraad beperkt in september’

Uit een nieuw onderzoek van Barclays blijkt dat het overgrote deel van de OLED iPhone 8 voorraad pas tegen het einde van 2017 beschikbaar komt. Toch onthult Apple het toestel tijdens een keynote in september tegelijk met de nieuwe iPhone 7S en iPhone 7S Plus, waarna de 8 in zeer beperkte oplage beschikbaar komt.

iPhone 8 voorraad beperkt

Door deze kleine voorraad is de kans groot dat je langer op je bestelling moet wachten dan je van een nieuwe iPhone gewend bent. Dit zagen we vorig jaar al met de Jet Black iPhone 7, die door productieproblemen pas maanden later stabiel verkrijgbaar was. Iedere keer als een Apple Store een paar Jet Black-modellen binnen kreeg, waren ze in een paar minuten weer uitverkocht.

“De nieuwe functies vragen voor een complexer productieproces”, zo stelt het Barclays-onderzoek. “Hoewel alle drie de 2017 iPhones in de gebruikelijke september-periode zullen verschijnen, komt het overgrote deel van de iPhone 8 voorraad pas in het vierde kwartaal.”

Draadloos opladen en een nieuwe camera

Daarnaast onderstreept het onderzoek vooral de dingen die we al maanden horen. Zo ondersteunen alle drie de iPhones draadloos opladen, maar wordt de iPhone 8 het meest indrukwekkende model. Deze iPhone krijgt een nieuw design met een 5.8-inch display waarvan 5.15-inch bruikbaar is. Een nieuwe frontcamera kan diepte zien, wat een uitkomst wordt voor augmented reality. De Touch ID-sensor zit in het scherm verwerkt, wat slecht nieuws kan zijn voor zelfstandige reparateurs.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen