De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple brengt augmented reality eerst naar de iPhone, gevolgd door AR-bril’

Lars Paijmans
20 maart 2017, 12:36
2 min leestijd
‘Apple brengt augmented reality eerst naar de iPhone, gevolgd door AR-bril’

Apple heeft zich volledig gefocust op Augmented Reality, zo blijkt uit nieuwe info van anonieme bronnen bij Apple. De Apple augmented reality iPhone is als eerste aan de beurt, maar daarna volgt een losse wearable die nauw samenwerkt met je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Apple augmented reality iPhone verschijnt binnenkort

Het nieuws is afkomstig van Bloomberg, die met meerdere bronnen gesproken heeft die bij Apple werken. Zij stellen dat Apple Augmented Reality heel serieus neemt, iets waar Tim Cook al maandenlang hints naar geeft. Het verhaal van vandaag maakt het een stuk concreter.

Apple augmented reality iPhone

Zo heeft Apple een groot team van ‘honderden medewerkers’ dat zich volledig op AR-ontwikkeling toelegt. Dit team bestaat uit experts van de iPhone- en iPad-divisie, maar ook uit ex-medewerkers van bedrijven als Oculus, Hololens, Google, Dolby en kleinere overgenomen startups.

Apple opende zelfs een nieuw kantoor in Wellington, waar nu experts op het gebied van 3D animatie werken die eerder aan films als King Kong en Avatar werkten. Hier wordt ook de AR-bril ontworpen die draadloos routebeschrijvingen en films vanaf je iPhone kan streamen. “De bril ligt nog verder in de toekomst, maar AR en de iPhone gaan al eerder samenwerken”, aldus Bloomberg.

Apple iPhone augmented reality

AR-functies voor de iPhone krijgen vorm

De AR-functies voor de iPhone krijgen dan ook al vorm. Zo zijn er ontwikkelaars bezig om de camerafuncties sterk uit te breiden. Hiermee kun je mogelijk straks een foto maken en naderhand de diepte aanpassen, of de diepte van een specifiek object in de foto. Daarnaast wordt het hierdoor gemakkelijk om een object uit te snijden en 180 graden te draaien. Hiervoor is een nieuwe camera nodig, die eerder al genoemd werd in iPhone 8 geruchten.

Apple neemt ondertussen zijn tijd met de AR-bril. Zo lukte het Apple niet om van de Apple Watch een doorslaand succes te maken, maar lijken ze hier wel hun lessen uit getrokken te hebben. Naast het design van de bril zelf op orde te hebben (iets wat bij Apple altijd hoog op het lijstje staat), moet er nog veel meer gebeuren. Dit moet een product als Google Glass voorkomen, dat naast een indrukwekkende techdemo nooit een praktisch product werd.

AR is de toekomst

Dat Apple zoveel investeert in Augmented Reality is niet zo gek. De wereldwijde markt voor AR-producten zal in de loop naar 2024 met 80 procent stijgen. “Vroeg of laat zullen deze producten de iPhone vervangen”, stelt analist Gene Musters van Global Market Insights. Het is dan ook eerder noodzaak voor Apple om hier direct op de juiste manier op in te springen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen