‘iPhone 8 gebruikt ‘revolutionaire’ 3D frontcamera voor gezichtsherkenning en meer’

Lars Paijmans
21 februari 2017, 14:25
2 min leestijd
‘iPhone 8 gebruikt ‘revolutionaire’ 3D frontcamera voor gezichtsherkenning en meer’

De OLED iPhone van 2017 zou volgens nieuwe bronnen een ‘revolutionaire’ iPhone 8 3D frontcamera gebruiken. Het door Apple overgenomen PrimeSense gaat hier een belangrijke rol in spelen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 3D frontcamera

KGI-analist Ming-Chi Kuo deelt vandaag een nieuw interessant gerucht. De betrouwbare analist stelt dat Apple dit najaar een OLED-iPhone introduceert met een compleet nieuwe frontcamera. De in 2013 overgenomen startup PrimeSense gaat hier een belangrijke rol in spelen. Zij zouden de algoritmes verzorgen die de camera gezichten laat herkennen en meer. Gisteren werd bekend dat Apple de startup RealFace heeft overgenomen die zich specialiseert in gezichtsherkenning.

iPhone 8 functietoetsen

Deze gloednieuwe frontcamera benut ‘3D sensing’ mogelijkheden, die uit drie verschillende modules bestaat. Een infrarode module die signalen uitzendt, een infrarode module die signalen opvangt en een module die nu al in de iPhone 7 aanwezig is. Met deze nieuwe modules, wordt het voor de iPhone 8 mogelijk om objecten te herkennen die in het camerabeeld verschijnen. Gezichten van gebruikers bijvoorbeeld, maar ook de iris van iemands oog. Ook kan de camera hierdoor diepte zien.

Een uitkomst voor games en AR

Door de 3D-modules te combineren met het ‘standaard’ 2D-beeld dat de frontcamera registreert, kan de camera in theorie meer dan alleen foto’s maken en gezichten herkennen. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes, waarin je jouw gezicht met een snelle selfie vastlegt en je vervolgens jezelf terugziet in een spelwereld. Een uitkomst voor augmented reality, een techniek waar Tim Cook maar niet over uitgepraat raakt en waar ontwikkelaars steeds meer nieuwe dingen voor bedenken.

Apple zou investeren in deze gezichtsherkenning, omdat wordt overwogen om de Touch ID-vingerafdrukscanner te schrappen. Omdat de volledige voorkant van de iPhone 8 uit een scherm bestaat, is er immers geen plek meer voor de vingerafdrukscanner in de homeknop. Gezichtsherkenning is een goed alternatief en volgens een analist nog veiliger. Een uitkomst voor Apple Pay, omdat sommige banken nog steeds zouden twijfelen over de veiligheid van Apples betaalsysteem.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu