Tim Cook: ‘AR-technologie kan even groot worden als de smartphone’

Rutger Otto
11 februari 2017, 10:10
2 min leestijd
Tim Cook: ‘AR-technologie kan even groot worden als de smartphone’

Tim Cook maakt deze week een rondreis door Europa. De ceo van Apple sprak in een nieuw interview over nepnieuws, augmentedreality en Swift.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook interview

Cook ontmoette deze week veel mensen, van studenten en ontwikkelaars tot autoriteiten en Apple-medewerkers in de winkels. Afgelopen donderdag schoof de Apple-baas aan bij de makers van iPhone-hit Monument Valley in Londen. In die stad verzorgde Tim Cook ook een interview met David Phelan van The Independent waarin hij over verschillende onderwerpen sprak.

In het interview vertelt Cook bijvoorbeeld dat Apple zich niet alleen focust op hardware om concurrentie voor te blijven. “We bieden ontwikkelaars het beste gereedschap om het maximale uit die hardware te halen”, zegt hij. “Dat is de kern van onze programmeertaal Swift.” Tim Cook noemt het belangrijk om eigen hardware te blijven maken, bijvoorbeeld om zo ‘de privacy van klanten te kunnen garanderen’.

apple augmented reality

AR potentie

Ook augmentedreality werd aangehaald. Dit onderwerp kan vaak rekenen op een enthousiaste reactie van Tim Cook en dat was in dit geval niet anders. Hij denkt dat AR net zo groot kan worden als smartphones. “Er is geen bepaalde doelgroep voor de iPhone, die is er voor iedereen. Ik denk dat AR net zo groot is, het is enorm. Het enthousiasmeert me omdat het levens zal kunnen verrijken.” Cook ziet augmentedreality niet als een op zichzelf staand product, maar als een kerntechnologie dat bijvoorbeeld onderdeel van een telefoon uitmaakt.

Hoewel AR potentie heeft, zijn we er volgens Cook nog niet helemaal klaar voor. “Er moeten nog veel dingen worden uitgezocht voordat de technologie goed genoeg is voor een groot publiek. Maar ik denk dat augmented reality gaat helpen bij veel dingen in het dagelijks leven.” Wat dat inhoudt, zegt Cook niet.

Nepnieuws

De opvolger van Steve Jobs sprak naast The Independent ook kort met Good Morning Britain, waar hij in ging op de kwestie ‘nepnieuws’. Platformen als Facebook hebben moeite met de verspreiding van dit soort nieuws en volgens Cook is de oplossing hiervoor niet simpel. “We moeten de gebruiker tools geven om hiermee te helpen”, meent hij. “Het beste is om zodanig te filteren dat het niet wordt verspreid, terwijl we het internet ook open moeten houden. Dit is één van de grootste problemen van nu, waar nog geen simpele oplossing voor is.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: GMB, Independent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu