Zo moet de nieuwe Touch ID-sensor van de iPhone 8 gaan werken

Lars Paijmans
4 oktober 2016, 13:38
2 min leestijd
Zo moet de nieuwe Touch ID-sensor van de iPhone 8 gaan werken

Apple heeft een nieuw patent toegekend gekregen voor een nieuwe iPhone 8 Touch ID-sensor. Deze sluit opvallend goed aan bij alle geruchten die tot nu toe over de iPhone 8 zijn verschenen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 Touch ID duikt op in patent

Nog voor de iPhone 7 werd onthuld, verschenen de eerste verhalen al over de iPhone 8 van 2017. Niet zo gek, want het begint er steeds meer op te lijken dat 2017 een groot jaar voor de iPhone wordt.

iPhone 8 Touch ID

De voorkant van de volgende iPhone zou volledig uit een OLED-scherm bestaan. Dit betekent niet alleen dat de schermranden verdwijnen, maar dat er ook geen cirkelvormige homeknop meer te vinden is op het toestel. Apple zal dus een manier moeten vinden om de Touch ID-vingerafdrukscanner gereed te maken voor deze nieuwe iPhone.

Deze manier lijkt Apple gevonden te hebben, nu we dit nieuwe patent bekijken. Hier staat in beschreven hoe een scanner een vinger kan herkennen door een oppervlakte heen, zoals het scherm van een smartphone. Dit maakt het mogelijk om de sensor achter het iPhone-display te verwerken, zodat hij het nieuwe design van de iPhone 8 niet meer in de weg zit.

Full-screen face design

Opmerkelijk in het design is de verwijzing naar een ‘full-screen face design’. Dit klinkt natuurlijk erg als het nieuwe ontwerp dat Apple volgend jaar wil introduceren. Apple zou elektrostatische lenzen gebruiken om deze iPhone 8 Touch ID-sensor mogelijk te maken. Deze elektrostatische lenzen zijn in staat om een vingerafdruk te lezen via de vorm van het elektronische veld dat jouw vinger verstoort.

Met de iPhone 7 neemt Apple hier de eerste stappen voor door de fysieke homeknop te vervangen met een sensor. Deze sensor die met de Taptic Engine trillingen geeft als je de knop aanraakt komen we ongetwijfeld ook tegen in de iPhone 8.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: patent
Categorie: Geruchten
Thema: Touch ID
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen