Apple neemt startup over met geavanceerde gezichtsherkenningstechniek

Lars Paijmans
20 februari 2017, 10:51
2 min leestijd
Apple neemt startup over met geavanceerde gezichtsherkenningstechniek

Apple heeft RealFace overgenomen, een startup die zich specialiseert in gezichtsherkenning. De Apple RealFace overname is opnieuw een duidelijke aanwijzing dat de toekomstige iPhone gezichten kan herkennen.

Apple RealFace overname voor gezichtsherkenning

RealFace werd in 2014 opgericht en wordt volgens de Times of Israel nu overgenomen door Apple voor zo’n twee miljoen dollar. Een andere bron heeft het echter over ‘meerdere miljoenen dollars’. Vrijwel direct ging de website van de startup op zwart. RealFace staat bekend om een techniek die gezichtsherkenning combineert met kunstmatige intelligentie.

Apple RealFace

Deze combinatie moet ervoor zorgen dat gezichten in een hoger tempo en betrouwbaarder worden herkend. Volgens de startup versterkt deze AI dat het digitale proces met ‘menselijke inzichten’. De techniek werd een tijdje gebruikt voor de Pickeez-app, een dienst die jouw mooiste selfie selecteert door je gezicht te analyseren. Deze app is inmiddels uit de App Store verdwenen.

Dat Apple interesse heeft in het bedrijf, is niet heel verwonderlijk. Al maanden gaan er geruchten dat de toekomstige iPhone gezichtsherkenning introduceert, een nieuwe techniek voor Apple. De overname van RealFace is echter wel aan de late kant om nog veel invloed te hebben op de iPhone van 2017. Dat er vroeg of laat een iPhone komt die je met je gezicht kunt herkennen, lijkt dus erg waarschijnlijk. Of dat ook dit jaar al gebeurt, is alleen nog even de vraag.

Geen Touch ID, wel gezichtsherkenning

Vorige week stelden analisten dat Apple de homeknop en Touch ID-vingerafdrukscanner schrapt met de iPhone 8 (of iPhone X). Het toestel zou in plaats daarvan gezichtsherkenning gebruiken om jouw identiteit vast te stellen. Hiervoor zou een nieuwe 3D laser scanner gebruikt worden.

Apple zou noodgedwongen deze keuze maken omdat er op de iPhone 8 geen ruimte meer is voor een homeknop. Dit komt omdat de volledige voorkant van het toestel uit een OLED-display bestaat. Deze loopt door in de zijkant, zodat schermranden zo goed als volledig weggewerkt worden.

https://www.youtube.com/watch?v=UlxCaT-zzvQ

Categorie: Apple
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's