‘iPhone 7 optische beeldstabilisatie te zien in gelekte cameramodule’

Lars Paijmans
19 augustus 2016, 8:32
2 min leestijd
‘iPhone 7 optische beeldstabilisatie te zien in gelekte cameramodule’

Apple zet met de iPhone 7 alles op alles om de camera’s te verbeteren. Daar hoort voor het eerst in de geschiedenis ook optische beeldstabilisatie bij voor het 4,7 inch-model.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 optische beeldstabilisatie ontdekt

Een gelekte foto van de iPhone 7 cameramodule laat zien dat niet alleen de iPhone 7 Plus dit jaar optische beeldstabilisatie krijgt. Goed nieuws, want deze functie was voorheen exclusief beschikbaar voor de iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus.

iPhone 7 optische beeldstabilisatie

De foto is afkomstig van het Franse Nowhereelse, wat doorgaans een relatief betrouwbare bron is als het op iPhone-geruchten aankomt. In de foto is een duidelijke verwijzing te zien naar optische beeldstabilisatie, een functie die eerder dit jaar ook al opdook in de geruchtenstroom rondom de iPhone 7.

Als je de verschillende cameramodules met elkaar vergelijkt in bovenstaande afbeelding, kun je zien dat er rondom de lenzen van de iPhone 7, 6 Plus en 6S Plus kleine uitsparingen zijn gemaakt. Hier zitten onder meer piepkleine veertjes in die ervoor zorgen dat de lens een klein stukje boven de rest ‘zweeft’. Het resultaat: scherpere, minder wazige beelden als jij een foto of video maakt terwijl het toestel beweegt.

Dat het de module iPhone 7 optische beeldstabilisatie doet vermoeden is goed te zien als je de module vergelijkt met die van de voorgaande iPhones. Bij de iPhone 6 en iPhone 6S zijn de uitsparingen afwezig.

De iPhone 7 Plus blijft de ‘camera-iPhone’

De iPhone 7 Plus heeft dit jaar bovendien genoeg in huis om zichzelf als ultieme camera-iPhone op de borst te kloppen. Apple zou een dubbele cameralens aan het grotere model toevoegen, wat de camerakwaliteit flink moet verbeteren. Zo worden foto’s in donkere omgevingen beter en kun je na het schieten van een foto op een ander onderdeel scherpstellen.

Met een mogelijke onthulling van de nieuwe iPhones in september, worden deze foto’s van gelekte onderdelen alleen maar geloofwaardiger. Reken er dus maar op dat we in aanloop naar het evenement nog meer gelekte onderdelen zullen aantreffen.

Bron: Nowhereelse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu