‘Nieuwe iPad mini 7 komt begin 2024’ (nog even geduld)

Yannick Chalkiopoulos
31 januari 2023, 10:33
3 min leestijd
‘Nieuwe iPad mini 7 komt begin 2024’ (nog even geduld)

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo verschijnt de nieuwe iPad mini 7 begin volgend jaar. Wat kunnen we verwachten?

Lees verder na de advertentie.

iPad mini 7 verschijnt begin 2024

Het is inmiddels weer een tijd geleden dat de iPad mini 6 verscheen. In 2021 kreeg de kleine versie van de iPad een flinke upgrade: de iPad mini werd voorzien van de A15 Bionic-chip en de homeknop verdween. De kleine iPad heeft bovendien een usb-c-aansluiting, waardoor de tablet voorlopig wel mee kan.

Lees ook: Apple maakt iPad mini duurder (vooral in Europa hebben we pech)

Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft nu in een reeks tweets voorspeld dat Apple werkt aan een nieuwe generatie iPad mini. De iPad mini 7 kunnen we volgens Kuo begin 2024 verwachten en krijgt naar verluidt een nieuwe processor. Wij zetten de geruchten voor je onder elkaar.

Nieuwe kleine iPad krijgt geen grote update

We hoeven volgens Kuo geen grote veranderingen te verwachten bij de nieuwe iPad mini, want het gaat vooral om technische updates. De iPad mini 7 krijgt een nieuwe processor, dat de grootste verandering zal zijn. De zesde generatie iPad mini is al krachtig, maar de iPad mini 7 wordt dus nóg krachtiger en sneller.

Het design van de iPad mini is in 2021 volledig op de schop genomen, dus het is niet waarschijnlijk dat daar veel aan gaat veranderen in 2024. De iPad mini 6 heeft een 8.3-inch display en dat blijft naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde bij de iPad mini 7. Mogelijk krijgt de zevende generatie iPad mini wel Face ID, de iPad mini 6 heeft namelijk enkel nog Touch ID.

iPad mini krijgt nieuw scherm

Kuo voorspelt dat het scherm van de iPad mini 7 wel een upgrade krijgt. De afmetingen blijven onveranderd, maar de iPad mini wordt voorzien van ProMotion technologie. Dit is Apples marketingterm voor een 120Hz-verversingssnelheid. De technologie zorgt ervoor dat beelden twee keer zo vloeiend ogen als op de reguliere 60Hz-schermen, die we kennen van de iPad mini 6.

Lees ook: iPad mini 6 videoreview: zo goed is Apples kleinste tablet

Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren valt nog te bezien, want dan zou de iPad een heel ander (en duurder) scherm moeten krijgen. De iPad mini 6 heeft een lcd-scherm, dat niet compatibel is met hoge verversingssnelheden. Het is dus onmogelijk om een iPad mini (in zijn huidige vorm) uit te brengen met een ProMotion-scherm. Apple moet hiervoor een geheel andere, veel duurdere schermtechnologie gebruiken – zoals oled, mini-led of een prijziger lcd-scherm.

iPad mini

Ross Young, expert op het gebied van displays, noemde het eerder onwaarschijnlijk dat de iPad mini 7 ProMotion technologie ondersteunt. Hij bevestigde wél dat Apple werkt aan een nieuwe generatie iPad mini.

iPad mini kopen? Check de beste prijzen hier

Vind je de afmetingen van de ‘normale’ iPad te groot? Dan is de iPad mini de perfecte keuze voor jou. De iPad mini 6 is een van de krachtigste iPads van dit moment en is door het formaat ideaal om overal mee naar toe te nemen. Check de beste prijzen voor de iPad mini 6 in onze prijsvergelijker:

Apple iPad mini 2021 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 599,-

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 586,99

Bekijk beste prijs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste iPad-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app en houd de site in de gaten.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad mini 2021
Apple iPad mini 2021

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu