Apple brengt nieuwe versies van iOS en iPadOS met bugfixes uit: zo download je de updates

Michel van 't Klaphek
15 oktober 2019, 19:22
2 min leestijd
Apple brengt nieuwe versies van iOS en iPadOS met bugfixes uit: zo download je de updates

Apple heeft iOS 13.1.3 uitgebracht, een tussentijdse update die problemen van sommige iPhone-gebruikers moet oplossen. Ook iPadOS 13.1.3 is vanaf nu te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13.1.3 downloaden

iOS 13 is tot nog toe niet voor iedereen een fijne update. De versie veroorzaakt de nodige problemen bij sommige gebruikers. iOS 13.1.3 moet een hoop van deze bugs oplossen. Zo haal je de update binnen:

  1. Hang je iPhone aan de oplader, of zorg dat de accu minstens voor 50 procent gevuld is;
  2. Open de Instellingen-app en ga naar ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Software-update’, laat je iPhone naar iOS 13.1.3 zoeken en volg de aanwijzingen op het scherm.

Zie je niks? Dat kan. Net na het verschijnen van een iOS-update proberen een hoop mensen de nieuwe software te downloaden. Hierdoor kunnen de servers van Apple het soms niet aan. Probeer het in dat geval op een later tijdstip nog eens. Vergeet vooraf geen back-up van je iPhone te maken. Als er tijdens het updaten iets verkeerd gaat ben je zo geen belangrijke gegevens kwijt.

iPadOS 13.1.3 downloaden en installeren

Tegelijkertijd heeft Apple ook iPadOS 13.1.3 uitgebracht, een update speciaal voor de iPad. Zo haal je de nieuwe software binnen op je Apple-tablet:

  1. Zorg dat de accu van je iPad voor minstens de helft gevuld is, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’, wacht totdat iPadOS 13.1.3 gevonden is en volg de aanwijzingen op het scherm.

Dit is iOS 13.1.3

iOS 13.1.3 is een tussentijdse update en voegt geen nieuwe functies toe. Er worden alleen bugs opgelost, oftewel problemen die mensen met hun iPhones hebben. Zo kregen sommige gebruikers geen beltoon meer te horen wanneer iemand ze probeerde te bereiken. Ook werkte de vernieuwde Gezondheid-app niet bij iedereen naar behoren.

Als het goed is behoren deze problemen na het updaten tot het verleden. Ook de bugs waarbij de Apple Watch niet gekoppeld kon worden en sommige bluetooth-koptelefoons een krakkemikkige verbinding hadden worden met iOS 13.1.3 verholpen. Tot slot zijn wat algemene stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd.

Stabieler iPadOS 13.1.3

Voor iPadOS voert Apple een stuk minder verbeteringen door. Voortaan zijn problemen met de Mail- en iCloud-apps opgelost. Ook schrijft het bedrijf uit Cupertino dat de bluetooth-verbinding van gekoppelde koptelefoons voortaan een stuk stabieler moet zijn.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Spotlight: iPadOS
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's