iOS 12.1.4 met fix voor FaceTime-afluisterprobleem nu te downloaden
Michel van 't Klaphek

Apple heeft iOS 12.1.4 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De update lost een groot privacyprobleem in FaceTime op, waarbij andere gebruikers je gesprekken konden afluisteren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iOS 12.1.4 downloaden

Apple heeft iOS-versie 12.1.4 vrijgegeven. Het is een kleine update met één grote fix: het privacyprobleem van FaceTime wordt opgelost. Een fout in de software maakte het voor anderen mogelijk om naar de audio van jouw iPhone te luisteren, zonder dat je het doorhad. Toen dit aan het licht kwam haalde Apple de groepsgesprekken-functie in FaceTime offline. Gebruikers liepen zo geen onnodig risico en het bedrijf uit Cupertino bood zijn excuses aan.

Lees ook: Kritieke FaceTime-bug maakt afluisteren mogelijk: dit moet je weten – update

iOS 12.1.4 downloaden screenshot

Zo download je iOS 12.1.4

De update wordt zoals gebruikelijk vanzelf aangeboden op je iPad en iPhone. Je krijgt dus vanzelf een melding zodra de update voor jouw iDevice klaarstaat. Geen zin om daar op te wachten? Controleer dan handmatig of je al kunt bijwerken. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Ga in de instellingen van je iPhone of iPad naar ‘Algemeen’;
  2. Tik op ‘Software-update’;
  3. Er wordt nu gezocht naar iOS 12.1.4;
  4. Doorloop de stappen en volg de aanwijzingen op het scherm.

Na het updaten start je toestel opnieuw op, waarna de installatie voltooid is. Zorg er voor dat je toestel voldoende accu heeft en leg ‘m eventueel aan de oplader. Ook is het verstandig om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken. Mocht er tijdens het updaten iets misgaan ben je zo in ieder geval geen privégegevens kwijt.

Ongelukkige timing

Het privacyprobleem kwam voor Apple op een uiterst ongelukkig moment. In diezelfde week vond namelijk de internationale dag van de privacy plaats, waarbij veel aandacht was voor het beschermen van gevoelige gegevens.

Volg het laatste nieuws over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.