‘iPhone 8-gezichtsherkenning loopt 2 jaar voor op Android-concurrentie’

Lars Paijmans
22 augustus 2017, 13:08
2 min leestijd
‘iPhone 8-gezichtsherkenning loopt 2 jaar voor op Android-concurrentie’

Apple zou met zijn gezichtsherkenningstechniek dusdanig ver voorlopen op de concurrentie, dat het tot 2019 duurt tot Qualcomm met een soortgelijk product komt.

Lees verder na de advertentie.

Gezichtsherkenning Apple heeft een grote voorsprong

Dat stelt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Kuo is één van de bekendste Apple-analisten, en doet al jaren verslag van het bedrijf uit Cupertino. Hiervoor heeft hij een klein leger aan anonieme bronnen, die hem vroegtijdig informatie doorspelen over aankomende onthullingen.

Kuo heeft het dan ook al maanden over de nieuwe gezichtsherkenningstechniek die Apple tegelijk met de iPhone 8 zou onthullen. Vandaag stelt de analist op basis van nieuwe info dat het jaren kan duren voordat de concurrentie op hetzelfde niveau zit als Apple.

Gezichtsherkenning Apple

Hiermee haalt Kuo Qualcomm aan als voorbeeld. Deze belangrijke leverancier voor Android-toestellen werkt ook aan een soortgelijke techniek waarbij er 3D-scan van een gezicht gemaakt wordt. “Qualcomms techniek staat nog in de kinderschoenen, zowel wat hardware als software betreft”, legt Kuo uit. Dit zegt veel over Android, omdat andere Android-partijen nog niet eens zo ver als Qualcomm zouden zijn op dit gebied.

Dit zou er in de praktijk voor zorgen dat het relatief lang duurt tot Android-toestellen met een vergelijkbare techniek komen. Kuo stelt dat het minstens anderhalf jaar tot twee jaar duurt voordat Android op een vergelijkbaar niveau is als de iPhone 8.

Apple pikt leveranciers in

In deze voorsprong heeft Apple ook een rol gespeeld. Meerdere grote leveranciers die hardware voor 3D-scannende camera’s maken zijn de afgelopen tijd door het bedrijf uit Cupertino ingepikt. Hierdoor wordt het voor Qualcomm steeds lastiger om partijen te vinden die soortgelijke onderdelen maken en in hoog tempo kunnen leveren.

Lees ook: De voordelen en risico’s van gezichtsherkenning op de iPhone 8

Ondertussen zouden grote merken van Android-smartphones een afwachtende houding hebben ingenomen. Zij willen eerst zien hoe de techniek van Apple werkt en of het door gebruikers als een succes wordt gezien. Heel lang hoeven ze hier niet op te wachten, want naar verwachting krijgen we de nieuwe iPhone binnen een paar weken te zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Bron afbeelding: MKBHD
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen