Problemen met GarageBand en iOS 11? Zo omzeil je deze bug

Erwin Vogelaar
13 oktober 2017, 19:36
2 min leestijd
Problemen met GarageBand en iOS 11? Zo omzeil je deze bug

GarageBand en iOS 11 werken niet fijn samen. Apple zoekt nu uit wat er aan de hand is. Tot dan gebruik je deze tijdelijke oplossing.

Lees verder na de advertentie.

GarageBand iOS 11-problemen worden opgelost

Gebruikers van Apples instrumenten-app GarageBand hebben sinds de launch van iOS 11 problemen met het opstarten en gebruiken van de app. Bij sommigen zorgt iOS 11 ervoor dat de app helemaal niet meer opent. Apple stelt op zijn supportpagina bewust te zijn van het probleem en aan een oplossing te werken.

Tot het zover is en Apple een oplossing via een iOS- of app-update uitrolt, is er nu al een manier om de app weer te gebruiken. Je hoeft enkel iCloud voor GarageBand op je toestel uit te schakelen. Dan werkt de app als het goed is wel gewoon. Helaas kun je op deze manier niet bij de muziek die op iCloud staat opgeslagen. Deze projecten blijven daar wel gewoon bewaard. Zodra Apple met een oplossing komt, kun je er gewoon weer bij. Nieuwe projecten worden lokaal opgeslagen.

garageband ios 11

Om iCloud voor GarageBand uit te schakelen, doorloop je de volgende stappen:

  1. Ga naar Instellingen;
  2. Tik hier bovenaan op je naam;
  3. Kies voor ‘iCloud’;
  4. Zoek hier bij ‘Apps die iCloud gebruiken’ GarageBand op en haal het schakelaartje naast de naam over. Is het schakelaartje wit? Dan staat iCloud uit.

Veilig opgeslagen

Let wel op dat zodra Apple een oplossing uitrolt, je iCloud ook weer inschakelt voor GarageBand. Alleen op deze manier weet je zeker dat je projecten veilig worden opgeslagen.

De problemen met GarageBand en iOS 11 spelen al sinds de release in september. Het probleem is in actie te zien via deze tweet van 20 september. Het heeft dus even geduurd tot Apple het probleem heeft erkend. Mogelijk komt dit doordat maar een klein aantal gebruikers en toestellen wordt getroffen.

Gebruik jij GarageBand en heb je hetzelfde probleem? Laat van je horen in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacRumors
Bron: Apple
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen