De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apples Tracker Detect-app voor Android voorkomt enge AirTag-stalkers

Bram Lettenmeijer
14 december 2021, 14:12
2 min leestijd
Apples Tracker Detect-app voor Android voorkomt enge AirTag-stalkers

Heb jij een Android-smartphone en zit er stiekem een AirTag van iemand anders in je tas? Tot voor kort tastte je in het duister, maar daar komt nu verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Android-gebruikers niet langer gestalkt met AirTags

Apple werkt al enige tijd aan een app om Android-gebruikers te waarschuwen voor de eventuele nabijheid van andermans AirTag. Aangezien een AirTag erg klein is, is het gemakkelijk voor stalkers om hun slachtoffers er ongemerkt mee te volgen. iPhones hebben hier al lang een waarschuwingssysteem voor, maar ook voor Android-smartphones heeft Apple inmiddels een oplossing.

Apples officiële Tracker Direct app is nu beschikbaar in de Google Play Store. Tracker Detect zoekt naar trackers die gescheiden zijn van hun eigenaar en die compatibel zijn met het Zoek mijn-netwerk van Apple. Onder deze trackers valt de AirTag, maar ook compatibele trackers van andere fabrikanten. Als je denkt dat iemand een AirTag of een andere tracker gebruikt om je locatie bij te houden, kun je deze met de Tracker Detect app lokaliseren.

Tracker Detect app

Aangezien trackers steeds ‘normaler’ worden en er aan menig sleutelbos een AirTag hangt, is de app zeker niet onbelangrijk. Je veiligheid moet niet afhangen van de smartphone die je gebruikt. Het werd dan ook zeker tijd voor een Android-app om AirTags te onderscheppen. Beter laat dan nooit, maar Apple had hier best wat eerder mee mogen komen.

Lees ook: zo traceer je AirTags die je mogelijk volgen in iOS 15.2

Meer over de AirTag

De AirTag is een handig apparaatje dat je helpt om makkelijk spullen terug te vinden die je bent kwijtgeraakt. Hier komt een speciale techniek bij aan te pas die extra nauwkeurig je spullen kan lokaliseren. Op een kaart kun je dan precies zien waar je spullen zijn. Op deze pagina lees je alles over de functies van deze ‘zoeksensor’.

Zoeken naar je portemonnee of sleutels is verleden tijd met de AirTag. Dit is een klein apparaatje dat je aan je sleutels of aan je tas vastmaakt. Je kan ‘m ook in je tas stoppen. Daardoor zijn ze traceerbaar op je iPhone in de Zoek mijn-app. Als je in de buurt van je spullen bent, maakt deze sensor contact met je iPhone of iPad. De Tag krijgt een eigen tabblad in de app.

Lees ook: alles over de Apple AirTag

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen