Word je gestalkt met een AirTag? Zo zet je ‘m uit

Kaylee Laurens
16 mei 2021, 13:20
2 min leestijd
Word je gestalkt met een AirTag? Zo zet je ‘m uit

Helaas, de AirTag heeft ook zo zijn nadelen. Zo blijkt dat het apparaatje ook ingezet kan worden voor stalking. Oei. Wat doet Apple om dit te voorkomen? En hoe kun je een ongewenste AirTag uitschakelen? Je leest het in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Gestalkt? Zo kun je de AirTag uitschakelen

Apple heeft bij de AirTag nagedacht over mogelijk ongewenst volgen van mensen. Zo geeft de Apple-tracker bijvoorbeeld na drie dagen een seintje wanneer iets niet in de haak is. Dat doet de AirTag door 15 seconden lang een geluidje af te spelen. Als je dan een AirTag aantreft, wil je deze zo snel mogelijk uitschakelen om zo een aan einde te maken aan het tracken.

  1. Onbekende AirTag detecteren

    Je kunt een onbekende AirTag op twee verschillende manieren ontdekken. Zo kan de AirTag na drie dagen een geluidje afspelen wanneer deze te lang verwijderd is van de gekoppelde iPhone. Ook kan je eigen iPhone een onbekende of ongewenste AirTag detecteren. Hier krijg je dan na enige tijd een melding van.

  2. Verloren AirTag of stalking

    Twijfel je of het om een verloren AirTag gaat? Dit kun je eenvoudig controleren door de AirTag tegen je iPhone (of ander toestel met NFC) te houden. Staat de AirTag in Verloren modus, dan krijg je ook contactinformatie en een boodschap van de eigenaar te zien.

  3. AirTag uitschakelen

    Staat de AirTag niet als verloren geregistreerd, dan kun je het best de batterij van het tracking-apparaatje verwijderen. Dit doe je door het zilverkleurige schijfje met Apple-logo tegen de klok in te draaien en vervolgens de batterij eruit te halen.

Airtag uitschakelen

Na het verwijderen van de batterij stopt de AirTag met het bijhouden en weergeven van je locatie. Groot nadeel is dat het niet mogelijk is om te achterhalen wie het apparaatje heeft geplaatst.

AirTag FAQ

Over het nieuwe tracking-apparaatje van Apple valt genoeg te vertellen. Naast de mogelijke nadelen, heeft de AirTag gelukkig ook nog een hoop voordelen. Na het lezen van ons uitgebreide artikel met 13 details over Apples tracker die je moet weten, ben je direct van alles op de hoogte.

Meer AirTag-tips

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu