‘Apple geïnteresseerd in C&A-pand Utrecht voor nieuwe Apple Store’

Lars Paijmans
28 december 2016, 8:16
2 min leestijd
‘Apple geïnteresseerd in C&A-pand Utrecht voor nieuwe Apple Store’

Den Haag, Amsterdam en Haarlem zijn vooralsnog de enige Nederlandse steden waar Apple een officiële Apple Store heeft. Aan dit rijtje kan spoedig de Apple Store Utrecht toegevoegd worden, als we dit gerucht mogen geloven.

Lees verder na de advertentie.

Apple Store Utrecht komt mogelijk in C&A-pand

In het AD staat dat Apple interesse zou hebben in een vrijgekomen pand dat voorheen van C&A was. Het pand staat op de hoek van Vredenburg en de St. Jacobsstraat (tegenover de Bijenkorf) en heeft drie verdiepingen, met een totale oppervlakte van 1350 vierkante meter. Dat Apple Utrecht op het oog heeft voor een volgende Apple Store is overigens niet gek. Een paar jaar geleden zou het bedrijf al overwogen hebben om er een winkel te openen, maar zag daar op het laatste moment toch van af.

Apple Store Utrecht


Screenshot: Google Maps

‘Het pand past bij Apple’

Makelaar Jeroen Brouwer laat aan het AD weten dat Apple Utrecht en ook Rotterdam nog steeds in de gaten houdt voor mogelijke vrijgekomen panden. Bovendien zou de lay-out van dit oude C&A-pand goed bij Apple passen, zo denkt de makelaar. “Het pand is bijna vierkant en heeft een brede pui. De meeste panden aan de Oudegracht zijn smal”, aldus Brouwer.

De komende jaren zou er volgens de makelaar nog veel meer ruimte in Utrecht vrijkomen waar Apple mogelijk een nieuwe Apple Store kan vestigen. Al deze plekken zouden echter minder prominent zijn dan deze. Apple heeft tientallen resellers, winkels die door Apple goedgekeurd zijn om producten te verkopen.

De enige echte Apple Flagship Stores staan echter in Haarlem, Den Haag en Amsterdam. Deze winkels onderscheiden zich onder meer door een uniek en opvallend design en een Apple Support-afdeling, waar je met defecte apparaten en andere vragen terecht kunt. Hier kun je ook een defecte iPhone of ander Apple-apparaat inleveren, zodat Apple hem kan repareren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AD
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen