De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple werkt aan aanraakgevoelige besturing voor AirPods Max’

Bram Lettenmeijer
6 februari 2022, 12:02
2 min leestijd
‘Apple werkt aan aanraakgevoelige besturing voor AirPods Max’

Een nieuw Apple-patent geeft een kijkje in de toekomst van de AirPods Max. Je kunt de koptelefoon straks misschien bedienen met aanraakgevoelige sensoren.

Lees verder na de advertentie.

Toekomstige AirPods Max werkt met aanraakgevoelige sensoren

De volgende generatie van de AirPods Max krijgt misschien aanraakgevoelige besturing. Dat schrijft Patently Apple, op basis van gelekte patenten. Apple ontving het eerste patent al in 2019. Het beschrijft ‘slimme stoffen’ met aanraaksensoren. In 2020 vroeg Apple nog twee soortgelijke patenten aan.

De aanraakgevoelige sensoren bevinden zich aan de buitenkant van beide oorkussens. Gebruikers kunnen het volume aanpassen en van nummer veranderen door op de sensoren te tikken. Reguliere AirPods en AirPods Pro hebben al aanraakgevoelige sensoren. Deze bevinden zich in de steeltjes van de oortjes.

AirPods Max aanraakgevoelige besturing
Het patent waarin de aanraakgevoelige sensoren te zien zijn

De huidige AirPods Max kan door middel van een Digital Crown bestuurd worden. Dit is een draaiend, cirkelvormig knopje dat geïntroduceerd werd op de Apple Watch. Met de Digital Crown van de AirPods Max kun je jouw muziek grotendeels bedienen, zonder je iPhone erbij te moeten pakken.

Je drukt eenmaal op de Digital Crown om je muziek te pauzeren. Je hervat je muziek vervolgens weer door er opnieuw op te drukken. Misschien wil je af en toe een nummer skippen. Dat kan gewoon; je drukt hiervoor tweemaal op het ronde knopje. Wil je juist terug naar het vorige liedje? Dan druk je driemaal op de Digital Crown.

Meer over de AirPods Max

De AirPods Max is Apples eerste draadloze koptelefoon. Het apparaat heeft hetzelfde gebruikersgemak als de AirPods- en AirPods Pro-oordopjes. De hoofdband van de koptelefoon is bijvoorbeeld gemaakt van een comfortabel, gaas-achtig materiaal. Het voelt hierdoor alsof de koptelefoon op je hoofd zweeft. Ondanks zijn grootte kun je de AirPods Max daarom met gemak uren dragen.

De koptelefoon onderscheidt zich verder op het gebied van audiokwaliteit. De oorkussens zijn afgewerkt met een hoogwaardig materiaal, waardoor muziek vol en warm klinkt. Het toonbereik is groot en de bas dreunt lekker door je hersenpan. Bovendien beschikt de AirPods Max over Apples Adaptieve EQ. Dit snufje analyseert continu hoe jij je de hoofdtelefoon draagt, om hier de geluidsinstellingen op aan te passen.

Lees hier onze uitgebreide AirPods Max review.

AirPods Max review: geweldig geluid en design, maar prijs valt uit de toon

Wil je alles lezen over het laatste Apple-nieuws? Download dan de iPhoned-app en schrijf je je even in voor onze nieuwsbrief. Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen