De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Pixelmator Pro review: macOS’ beste fotobewerker zet de puntjes op de i

Lars Paijmans
30 november 2017, 19:33
2 min leestijd
Pixelmator Pro review: macOS’ beste fotobewerker zet de puntjes op de i
Pixelmator Pro

Pixelmator Pro

€ 59,99

Reviewscore

9

Denk je aan een fotobewerker voor de Mac, dan denk je waarschijnlijk aan Photoshop. Onterecht, want wat ons betreft is Pixelmator al jaren de beste fotobewerker voor de Mac. Het nieuwe Pixelmator Pro bevestigt deze positie steviger dan ooit.

Lees verder na de advertentie.

Pixelmator Pro: sneller en vloeiender

Na tien jaar brengt Pixelmator deze week zijn eerste betaalde upgrade uit, en het is een grote. Pixelmator Pro gaat verder met de lijn die de originele app ingezet heeft. Het design is nog strakker, de animaties vloeiender en de hele app is vooral een stuk slimmer.

Pixelmator Pro review

De app prijst zichzelf met het feit dat alle onderdelen voortaan in één venster zitten. Een groot verschil met de originele Pixelmator, die meerdere losse vensters had. Dit was in veel gevallen vooral onhandig, zeker als je tussen het bewerken van foto’s door andere dingen doet op je Mac.

Daarom heeft Pixelmator Pro een gloednieuw menu aan de zijkant van het venster. Hier zit alles verstopt wat je nodig hebt, en komt het pas in beeld als je het ook daadwerkelijk gebruikt. Zo kun je snel een afbeelding bijsnijden, de kleuren aanpassen of uitgebreide en complexe grafische effecten toevoegen.

Heb je voor je foto’s vaker exact dezelfde instellingen nodig, dan kun je deze voortaan opslaan. Door deze simpelweg op een andere afbeelding te slepen, worden alle opgeslagen bewerkingen vanzelf uitgevoerd.

Exclusief voor de Mac

Omdat Pixelmator Pro exclusief voor de Mac gemaakt is, doet de app zijn voordeel met alle API’s van Apple. Zo is de app gemaakt in Swift en geoptimaliseerd voor de GPU van je iMac of MacBook dankzij Metal 2. Dit zorgt voor een app die razendsnel werkt en perfect past bij hoe de rest van macOS eruitziet. Dat is ook direct een groot verschil met concurrent Photoshop, die anno 2017 nog steeds lang moet wachten op updates.

Pixelmator Pro review

Om het geheel wat flitsender te maken, zijn er ook meer animaties toegevoegd aan de menu’s. Zo zie je tijdens het croppen van een foto alvast hoe de afbeelding er uit komt te zien, nog voordat je op enter hebt gedrukt.

Pixelmator Pro review

Pixelmator Pro is vanaf nu voor 65 euro verkrijgbaar in de App Store. Wat ons betreft is de app zijn geld meer dan waard, zeker als je de originele Pixelmator nog niet hebt. Dit is namelijk vooral een verbeterde versie van de originele Pixelmator. Twijfel je nog, dan kun je een gratis proefversie van de app downloaden. Wij zijn in ieder geval verkocht, de originele Pixelmator was al onze favoriete fotobewerker, en Pixelmator Pro gaat daar nog eens dunnetjes overheen.

> Download Pixelmator Pro in de App Store (64,99 euro)

Pixelmator Pro

Pixelmator Team

€ 59,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu