De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwe apps ontdekken wordt gemakkelijker dankzij Pinterest

Rutger Otto
12 februari 2015, 8:57
2 min leestijd
Nieuwe apps ontdekken wordt gemakkelijker dankzij Pinterest

Apple en Pinterest slaan de handen ineen voor een functie genaamd ‘app pins’. Gebruikers van de prikbord-app kunnen apps nu rechtstreeks vanuit Pinterest installeren.

Lees verder na de advertentie.

Pinterest is een sociaal netwerk voor gebruikers die afbeeldingen van over het hele web op een eigen digitale prikbord willen vastpinnen. Je kunt bij de plaatjes een (korte) tekst schrijven en anderen inspireren. Pinterest wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld recepten te delen of foto’s van kleding te posten.

Apps delen via Pinterest

Met app pins kunnen gebruikers heel nieuwe apps ontdekken

Het is vanaf nu ook mogelijk om apps uit de App Store te delen. Als je zo’n app tegenkomt, wordt hij gepresenteerd zoals andere apps met een grote afbeelding, maar als je erop tikt verschijnt naast het knopje ‘Pin it’ rechtsboven in beeld ook een knopje ‘Installeer’. Van daaruit word je naar een nieuwe pagina binnen de Pinterest-app gestuurd, die precies lijkt op die van de App Store. Zo kun je plaatjes kijken, recensies lezen en informatie bekijken. Je wordt alleen niet doorgestuurd naar de App Store-app, je blijft bij Pinterest.

Als je de app wil downloaden, kun je dat eveneens gewoon vanuit Pinterest doen. Je betaalt of tikt op ‘download’ en je kunt je wachtwoord of Touch ID invoeren alsof je in de App Store bent. Tik je vervolgens weer op ‘Annuleer’, dan ben je meteen terug in de Pinterest-app waar je was gebleven.

pinterest

Nieuwe apps ontdekken

Het officiële App Store-profiel is inmiddels geüpdatet zodat het gecureerde pins aan gebruikers kan voorschotelen. Als je in de App Store bent en je komt een toffe app tegen, kun je ‘m zelf ook pinnen. Je tikt dan op de app-pagina op de deelknop en tikt op het Pinterest-icoon (voorwaarde is wel dat je Pinterest toegang hebt verleend tot de App Store, dat kan via de ‘Meer’-knop in het deelvenster en vervolgens het schuifje voor Pinterest op groen te zetten).

Het kunnen pinnen van apps kan gebruikers helpen om nieuwe programma’s voor iOS te ontdekken. “We kunnen een krachtige dienst zijn voor het ontdekken van apps”, zegt medeoprichter van Pinterest Evan Sharp. “Dat is iets wat nog geen dienst echt goed doet. Onze specialiteit is om mensen in verbinding te zetten met dingen die ze willen doen.”

Pinterest

Pinterest

Gratis via App Store

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Bron: Pinterest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu