iWork for iCloud nu gratis beschikbaar voor alle Apple-gebruikers
Wouter Nijsen

Zonder aankondiging kunnen gebruikers met een Apple ID opeens gebruikmaken van iWork for iCloud. Dit zijn de al in juni aangekondigde web-apps voor Keynote, Numbers en Pages.

Het gaat bij de onaangekondigde nieuwe diensten wel bij bètaversies van de web-apps. Zo zijn ze nog alleen in het Engels bruikbaar. Ontwikkelaars had al langer toegang tot de nieuwe dienst, een selecte groep gebruikers sinds juli. Nu is iedereen dus aan de beurt. Je vindt de apps door naar iCloud.com te gaan.

De drie nieuwe knoppen op iCloud.com geven je toegang tot web-versies van Keynote, Numbers en Pages. Dit zijn apps die voorheen alleen tegen betaling op iOS-apparaten zoals iPhones en Mac-computers te gebruiken waren. Apple kondigde de komst van de web-apps voor deze drie programma’s aan op de WWDC van juni, waarop iOS 7 ook werd aangekondigd.

iwork for icloud

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apples antwoord op Office 365

iWork for iCloud lijkt vooral Apples antwoord op Microsofts Office 365 te zijn. Met die dienst kun je namelijk ook overal bij je documenten, en ze desgewenst bewerken. Deze stap is dus als nodig als Apple mee wil blijven doen voor een blijvend plekje op de werkvloer.

Apples nieuwe clouddienst werkt met vrijwel iedere browser, en daarom ook op Windows-computers en apparaten die OS X draaien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.