Dit zijn de 12 mooiste Mac- en iOS-apps volgens Apple

Gijs Ettes
3 juni 2014, 10:49
3 min leestijd
Dit zijn de 12 mooiste Mac- en iOS-apps volgens Apple

Ook dit jaar heeft Apple zijn Apple Design Awards uitgereikt aan een 12-tal apps die het bedrijf het mooiste vindt. De winnaars onderscheiden zich op het gebied van presentatie, originaliteit en creativiteit. Lees verder voor de lijst met de 12 mooiste Mac- en iOS-apps!

Lees verder na de advertentie.

De Apple Design Awards van 2014 zijn gegaan naar Sky Guide, Cinemagraph Pro, Storehouse, Monument Valley, Threes!, Device 6, Blek, Leo’s Fortune, Day One, Yahoo News Digest, Teachley: Addimals Adventure en PanoPerfect. Hieronder staan we kort stil bij elke app en wat deze precies inhoudt.

Sky Guide

Fifth Star Labs LLC

Gratis via App Store

Met Sky Guide heb je een fraaie app tot je beschikking om de sterren en het heelal te ontdekken. Je kunt je iPhone richting de hemel richten en vervolgens krijg je gedetailleerde informatie over sterren(beelden), planeten, satellieten en nog veel meer.

Cinemagraph Pro

Flixel Photos Inc.

Gratis via App Store

Cinemagraph Pro is een krachtige tool voor Mac voor het bewerken van stills uit een video. Je kunt ze bijsnijden, filters aanbrengen, overgangen toevoegen, de belichting aanpassen en de still opslaan als een hd-video.


Storehouse – Visual Storytelling is geoptimaliseerd voor iOS en laat je afbeeldingen importeren vanuit de galerij en deze op fraaie wijze aanpassen. Je kunt foto’s, video’s en tekst combineren en het resultaat gemakkelijk delen via sociale media.

Monument Valley

ustwo games

€ 3,99 via App Store

Monument Valley is een van onze favoriete games voor iOS en méér dan terecht verkozen tot een van de mooiste iOS-apps van 2014. Monument Valley kent hersenbrekende puzzels en is uniek in zijn soort. Je speelt in de game een witte prinses met een puntmuts die zich een weg probeert te banen door prachtige vliegende trappenhuizen.

Threes!

Sirvo LLC

€ 6,99 via App Store

Threes is Engels voor drieën, en laat dat nou toevallig net zijn waar dit verslavende puzzelspel om draait. In Threes is het de bedoeling om tegels met cijfers samen te voegen, maar wel onder één voorwaarde: de cijfers moeten bij elkaar opgeteld door drie te delen zijn.

DEVICE 6

Simogo AB

€ 3,99 via App Store

Device 6 is waarlijk een unieke ervaring. Het is een avonturenspel, maar niet in de traditionele zin van het woord. Device 6 gooit het over een andere boeg: je ziet alleen maar tekst, foto’s en hier en daar video’s. De richting waarin de tekst loopt, suggereert de beweging van de hoofdpersoon. Klinkt misschien saai, maar dat is het door de uitstekende presentatie niet.

Blek

kunabi brother GmbH

€ 5,99 via App Store

Ook Blek is een unieke game die opvalt door de presentatie, die behoorlijk minimalistisch is. Het is de bedoeling om één lijn te tekenen om zo gekleurde cirkels te verzamelen en zwarte gaten te vermijden. In elk level heb je diverse manieren om de puzzel op te lossen.

Leo's Fortune

1337 & Senri LLC

€ 5,99 via App Store

Leo’s Fortune wekt vanaf het moment dat je de game start indruk met prachtige muziek en fantasierijke levels die realistisch ogen en dankzij de vele kleuren van het beeld af spatten. In de platformgame volg je een spoor van goudstukken in de zoektocht naar de dief die Leo’s goud heeft gestolen.


Day One is een elegante Mac-app waarmee je de belangrijke momenten in je leven kunt vastleggen, categoriseren en delen met anderen. De app is er ook voor iOS en biedt veel opties voor het bijhouden van een digitaal dagboek.


Yahoo News Digest presenteert twee keer per dag (‘s ochtends om acht uur en ‘s avonds om zes uur) het belangrijkste nieuws. Dat doet de app op geheel eigen wijze. Steeds wordt het topnieuws gepresenteerd als een soort samenvatting door een combinatie van menselijke curatoren en algoritmes.

Teachley Addimal Adventure

Teachley

€ 5,99 via App Store

Teachley: Addimals Adventure is een educatieve app, maar wel eentje die leren leuk maakt. De kleurrijke app maakt gebruik van wetenschappelijk onderzoek en helpt kinderen met rekenen en het oplossen van (weliswaar simpele) wiskundige problemen.

PanoPerfect

HalfPeeled LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

PanoPerfect maakt het delen en ontdekken van toffe panoramafoto’s bijzonder simpel. Je kunt andere gebruikers volgen, reageren op foto’s en kiekjes die je mooi vindt van een like voorzien. De app werkt bijzonder snel en is te koppelen met Facebook of Twitter.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste iPhone-apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu