De 5 beste wijn apps voor fijnproevers

Rutger Otto
16 juli 2014, 18:24
3 min leestijd
De 5 beste wijn apps voor fijnproevers

Dit is de tijd van het jaar om ’s avonds tot laat buiten te zitten met een kaarsje en een wijntje. Ben je een liefhebber van wijn, maar zou je graag meer weten? Bijvoorbeeld welke wijn bij welke spijs hoort? Check dan deze vijf wijn apps.

Lees verder na de advertentie.

Vivino: Bestel de juiste wijn

Vivino ApS

Gratis via App Store

Vivino is een wijnscanner. Dat betekent dat je het etiket van een wijnfles kan scannen, om er een hoop informatie voor terug te krijgen. Nadat je een foto gemaakt hebt van het wijnfles-label, kun je aangeven hoe je de wijn vindt smaken door één tot vijf sterren in te vullen. Ook kun je aangeven uit welk jaar de wijn komt, en is te zien uit welke streek hij komt, wat het land van herkomst is en hoe hij wordt gewaardeerd.

Je kunt opwaarderen naar de Pro versie voor 4,49 euro. Dan kun je een digitale wijnkelder maken, om zo een overzicht te maken van welke wijnen je hebt en hebt geproefd. Uiteindelijk heb je dan een mooi naslagwerk van wijnen en kun je altijd dat ene lekkere wijntje terugvinden.


Wil je een gratis naslagwerk dat minder uitgebreid is, dan kun je ook gaan voor Corkbin. Deze app heeft een stuk minder poespas. Je maakt simpelweg een foto van het etiket van de fles, schrijft er (indien gewenst) een notitie bij en je drukt op opslaan. Als je een locatie toevoegt, slaat de app die ook op. Dan weet je waar je was toen je welke wijn dronk. Corkbin maakt vervolgens een soort fotogallerij van alle wijnetiketten die je hebt opgeslagen. Simpel maar doeltreffend.

WineStein wijnadviseur

New Movements Innovations BV

Gratis via App Store

Met WineStein heb je een sommelier op maat. Met deze app krijg je altijd en overal het juiste wijnadvies voor bij je diner (of andersom) in het Nederlands. Je voert de gerechten in van wat je van plan bent te gaan eten en WineStein zoekt er vanzelf de passende wijnen voor uit. Voor elke wijn staat een cijfer, hoe dichter bij de honderd, hoe beter. Je krijgt er zelfs serveeradvies bij over temperatuur en glastype. Andersom kun je ook een wijn invoeren, de app zoekt er dan het lekkerst gerecht bij uit. De app is zeer uitgebreid, niet alleen qua wijnsoorten, ook wat betreft ingrediënten om bij je wijn te eten.

Als je de allerbeste scores wil zien en meer dan vijf wijnen wil opslaan in de app, zul je moeten opwaarderen naar een premiumversie. Deze kost 89 cent per maand, 1,79 euro per drie maanden of 5,99 euro per jaar.

&wijn

Sprigs

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Een andere, iets minder uitgebreide app die voor sommelier speelt, is &Wijn. De app is stijlvol zwartwit, doet niets met plaatjes en heeft vier opties. Zo kun je gerechten kiezen bij een wijn, kun je checken welke wijn er lekker smaakt bij een wijn, bekijk je gemakkelijk welke wijn bij een gerecht past en kun je favoriete wijnen toevoegen. In de app hoef je niet de gerechten ingrediënt voor ingrediënt in te voeren, maar kies je gewoon een gerecht wat er op lijkt, want er staat genoeg in de app. &Wijn werkt met verschillende categorieën, waaronder: vis, salades, soep en wild. Je kunt ook kiezen voor verschillende keukens: Hollands, Mexicaans, Italiaans enzovoorts.

Albert Heijn supermarkt

Albert Heijn

Gratis via App Store

In de boodschappenapp van Albert Heijn vind je tegenwoordig de afdeling ‘Wijnvinder’ via het hamburgermenu. Daarmee kun je via een aantal stappen uitkomen bij de perfecte wijn. Eerst kies je de soort wijn (wit, rood, rosé, etc). Dan krijg je meteen tientallen resultaten. Daarna kun je nog andere zaken instellen om dat aantal wijnen uit te dunnen. Zo kun je wijnen zoeken die lekker zijn bij bepaalde gerechten, kun je op smaak zoeken of afkomst en druif selecteren. Je krijgt vervolgens de wijnen uit de schappen van Albert Heijn die je zoekt en de bijbehorende prijs.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu