Vanavond hapje uit eten? Dit zijn de 5 beste restaurant-apps
Wouter Nijsen

Wanneer je in een onbekende stad bent en een hapje wilt uiteten, dan kan het best lastig zijn om een geschikte eetgelegenheid te vinden. Om de zoektocht succesvol te laten verlopen, hebben we de 5 beste restaurant-apps voor je op een rijtje gezet.


De Couverts-app is een absolute aanrader wanneer je on-the-go een overzicht wilt hebben van alle restaurants in de buurt. Couverts vraagt na de installatie om je huidige locatie en geeft vervolgens een compleet overzicht van alle restaurants in de buurt, toegang tot menukaarten en recensies van bezoekers. Deze zijn vaak kort en duidelijk, maar geven middels drie cijfers antwoord op de vraag hoe het restaurant voldoet qua sfeer, prijs-kwaliteit en service.

Wanneer je in de Couverts-app een geschikt restaurant hebt gevonden, is het mogelijk om direct een routebeschrijving op te vragen of te reserveren. Ook leuk: 200 restaurants zijn voorzien van een video waarin met een korte introductie. Handig wanneer je snel een impressie wilt krijgen van het door jouw gekozen restaurant.


De Eet.nu restaurantgids lijkt wat functionaliteit betreft behoorlijk op de app van Couverts. Zodra je de app opent, kom je terecht in een scherm waar de focus vooral ligt op een grote kaart. Eet.nu importeert de standaard Kaarten-app en plaatst bolletjes bij elk restaurant in de buurt. Door hier op te tikken kom je terecht in het menu van desbetreffende restaurant. Hier vind je onder andere recensies van eerdere bezoekers, heb je zelf de mogelijkheid om een recensie te schrijven en kun je direct contact opnemen om te reserveren.

De Eet.nu-app biedt helaas niet de mogelijkheid om vanuit de app zelf te reserveren en ook qua opties is het allemaal wat beperkt. Desondanks heeft Eet.nu wel een grote database van restaurants en is de interface strak en overzichtelijk.

Yelp

Yelp

Gratis via App Store

Yelp richt zich niet alleen op het tonen van de dichtstbijzijnde restaurants, maar ook op het opdekken van een stad. Toch heeft de Yelp-app een grote restaurantdatabase die ingedeeld is in een aantal categorien. Zo kun je bij de zoektocht naar een eetgelegenheid filteren op Thaise, Italiaanse of Mexicaanse zaken. Door middel van de filters kun je zoeken naar restaurants die volledig aan jouw wensen voldoen, bijvoorbeeld qua prijs of afstand. Yelp geeft daarnaast korte suggesties op basis van je huidige locatie; handig wanneer je geen tijd of zin hebt om een hele lijst door te ploegen.

Uiteraard biedt Yelp ook ondersteuning voor het schrijven en lezen van recensies. Het enige minpunt is dat het aantal recensies wat tegenvalt, wat komt omdat de app voornamelijk is gericht op Amerikaanse gebruikers. Desondanks is Yelp zeker leuk om even te downloaden en te bekijken, de app is tenslotte gratis.

McDonald's Nederland

McDonald's Nederland

Gratis via App Store

Nu is McDonalds misschien niet het eerste restaurant waar je aan denkt bij een chique eetgelegenheid, maar de app is wel behoorlijk populair. Hiermee kun je – net als de eerder besproken apps – de dichtstbijzijnde filialen vinden op een kaart en gelijk een routebeschrijving bekijken. Het leukste is echter dat het gehele menu in de app is verwerkt en elk product een uitgebreide lijst met voedingsinformatie heeft. Zo zie je in één oogopslag hoeveel calorieën een product heeft en waar je rekening mee moet houden als je allergieën hebt.

Wat functionaliteit betreft biedt de app niet veel extra’s, maar dat is geen ramp. McDonalds ziet er goed uit en steekt prima in elkaar.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Bij Foursquare ligt de nadruk vooral op het sociale gedeelte, maar je kunt er ook eetgelegenheden mee vinden. Hiervoor heeft de app een grote database van restaurants en die zijn allemaal voorzien van de nodige recensies. Wanneer je naar de Food-sectie navigeert, zie je direct een lijst met restaurants en de bijhorende gemiddelde beoordeling. Met de app kun je makkelijk restaurants vergelijken, zodat je snel kan zien welke wel de moeite waard zijn en welke niet.

Het sociale gedeelte van de app komt vooral neer op het volgen van vrienden en de onderlinge interactie. Foursqaure is een prima app die door zijn sociale tintje compleet aanvoelt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.