Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple MacBook Pro 2019

In de tweede helft van 2019 bracht Apple een nieuwe generatie MacBook Pro uit. Lees op deze pagina alles over de MacBook Pro 2019.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe generatie MacBook Pro

In juli 2019 kwam Apple met een upgrade voor de 13 inch-MacBook Pro, en in november werd het 15 inch-model vervangen door de 16 inch-MacBook Pro. Alle MacBook Pro’s uit 2019 hebben een Touch Bar met Touch ID, T2-beveiligingschip en zijn uitgerust met een verbeterde i5-, i7- of i9-processor van Intel.

Daarnaast werd de 13 inch-MacBook Pro zonder Touch Bar uit het assortiment gehaald, wat betekent dat alle Pro’s nu over deze feature beschikken. De 13 inch-MacBook Pro werd bovendien voorzien van een snellere chip, waarbij het gaat om de achtste generatie quadcore-processor (Core i5) van Intel.

MacBook 2019 design

Beter toetsenbord en groter scherm

Voorgaande modellen van de MacBook Pro werden geteisterd door toetsenbordproblemen. Sommige gebruikers hadden last van ‘plakkende’ toetsen of knoppen die helemaal niet reageerden. Het 13 inch-model heeft nog wel zo’n geplaagd ‘vlindermechanisme’-toetsenbord, maar gebruikt een ander materiaal. De 16 inch uitvoeringen van de MacBook Pro maakt de overstap naar het vertrouwde schaarmechanisme-toetsenbord.

Dit is een oude bekende, want eerdere MacBook Pro-modellen hebben ook zo’n soort keyboard. Het nadeel hiervan is dat het toetsenbord iets logger is, en daarmee dikker. Het voordeel is dat een ‘schaartoetsenbord’ duurzamer is, omdat stofdeeltjes en ander vuil moeilijker binnendringen. Het is niet helemaal duidelijk op welke manier Apple het materiaal van de 13 inch-MacBook Pro 2019 heeft aangepast.

Verder heeft de 16 inch-MacBook Pro dunnere schermranden. Op die manier is de laptop net zo groot als zijn voorganger met 15 inch-display, maar heeft meer schermruimte. De 13 inch-MacBook Pro heeft ietwat dikkere bezels. Wel zijn beide Pro’s natuurlijk voorzien van een haarscherp Retina-display met True Tone, dat voor een aangename kleurbeleving zorgt.

MacBook Pro 2019

Krachtigere Intel-processor

De MacBook Pro 2019 is uitgerust met de nieuwste generatie processoren van Intel. Het 13 inch-instapmodel heeft een Intel i5-cpu (achtste generatie) met vier kernen en een kloksnelheid van 1.4GHz. Dit levert een turbosnelheid van maximaal 3.9GHz op. De meest uitgebreide versie van de 13 inch-MacBook Pro 2019 heeft een standaard kloksnelheid van 2.4GHz (en turbo van 4.1GHz).

De goedkoopste uitvoering van de 16 inch-Pro heeft een Intel Core i7-processor (negende generatie) met zes kernen. De kloksnelheid van 2.6GHz kan via turboboost verhoogd worden naar 4.5GHz. De krachtigere 16 inch-MacBook Pro is eveneens uitgerust met een i9-processor, maar heeft acht kernen. Hierdoor kun je een maximale turbosnelheid van 4.8GHz aantikken.

Grafische kaart

De 13 inch-MacBook Pro heeft minstens 8GB werkgeheugen en 128GB ssd-opslag, maar dit is tijdens het bestellen uit te breiden. Dit geldt natuurlijk ook voor de 16 inch-Pro, die standaard dubbel zoveel werkgeheugen heeft en minstens 512 GB opslag. Ook is de schrijfsnelheid van het werkgeheugen hoger, waardoor je bestanden sneller kunt openen.

16 inch macbook pro 2019

Een belangrijk verschil tussen de 13 en 16 inch-MacBook Pro is de grafische kaart. De kleinere Pro is namelijk uitgerust met een Iris Plus Graphics-gpu van Intel, die minder krachtig is dan de Radeon Pro-kaart van de 16 inch-MacBook Pro. Een belangrijk aandachtspunt is dat laatstgenoemde kaart van producent AMD is, en mogelijk werkt deze niet samen met alle software. Controleer dus vooraf of de professionele software die jij wil gaan draaien wel compatibel is met grafische kaarten van AMD.

Lees ook: 6 verbeteringen van de kersverse 16 inch-MacBook Pro: het upgraden waard, of niet?

Overige verbeteringen van de MacBook Pro 2019

De MacBook Pro is gericht op de professionele gebruiker. De 16 inch-versie is daarom uitgerust met een nieuw koelingssysteem dat gebruikmaakt van een thermisch design. Op die manier komt er meer verse lucht in de laptop, terwijl hitte sneller wordt afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe MacBook Pro koeler blijft dan zijn voorganger, ook als je veeleisende programma’s gebruikt.

Het instapmodel van de 13 inch-MacBook Pro heeft twee Thunderbolt 3-poorten. De goedkoopste versie van de 16 inch-uitvoering verdubbelt dit aantal. Bekijk onze Macbook Pro prijsvergelijker voor alle actuele prijzen.

Apple MacBook Pro 2020 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 1.150,67

Bekijk beste prijs

Apple MacBook Pro 2019 deals

Los toestel Refurbished

Apple MacBook Pro 2019

16 inch

16 GB werkgeheugen

512GB

Intel Core i7 processor

€ 2.134,91

1 dag

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple MacBook Pro 2019

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu