WhatsApp Status: 6 tips om alles uit deze nieuwe functie te halen

Lars Paijmans
21 februari 2017, 10:08
4 min leestijd
WhatsApp Status: 6 tips om alles uit deze nieuwe functie te halen

Als je WhatsApp vandaag opstart, ziet de app er anders uit dan je gewend bent. Het nieuwe WhatsApp Status is nu beschikbaar en met deze 6 tips weet je precies wat de mogelijkheden ervan zijn.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Status tips: 6 dingen die je moet weten

WhatsApp bracht gisteravond de statusfunctie wereldwijd uit voor zowel iOS als Android. De Statusfunctie is een Snapchat-achtig onderdeel van WhatsApp, waarin je foto’s, video’s en gifs kunt versturen, die na 24 uur automatisch weer verwijderd worden. Het Status-onderdeel van WhatsApp is compleet nieuw en bevat heel wat functies. Daarom hebben we de belangrijkste in een handig rijtje gezet.

WhatsApp Status tips

1. Zelf een WhatsApp Status maken: zo doe je dat

Een nieuwe WhatsApp-functie ontdek je natuurlijk het best als je er zelf mee aan de slag gaat. Met de Status-functie is dat gelukkig heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is op het nieuwe Status-icoon tikken op de menubalk om naar het Status-onderdeel van WhatsApp te gaan. Hier tik je op het icoon rechts bovenin beeld.

Je camera wordt nu automatisch geopend. Door de sluiterknop kort aan te tikken maak je een foto, of neem je een video op als je de knop ingedrukt houdt. Kies je liever een bestaande foto als WhatsApp Status? Dan kies je het foto-icoon rechts onderin je scherm.

2. Bewerk je foto en video met tekst en tekeningen

Nadat je een foto of video gekozen hebt, kun je hem nog bewerken. Dit werkt net zoals de andere bewerk-opties in WhatsApp. Voordat je de Status publiceert kun je op die manier bijvoorbeeld tekst toevoegen, een tekening maken of een emoji over je creatie plakken. In het onderste tekstveld kun je bovendien een onderschrift voor je status maken. Heb je een foutje gemaakt tijdens het bewerken? Tik dan op het pijltje in de menubalk, zo ga je vanzelf een stapje terug.

WhatsApp Status tips

3. Stel in wie je WhatsApp Status mag zien (en wie niet)

Als je WhatsApp Status gebruikt, wordt hij automatisch zichtbaar voor al je contactpersonen. Geen probleem, maar je kunt er ook voor kiezen om je Statussen af te schermen. Dit doe je door naar het Statusscherm te gaan en op ‘Privacy’ te tikken. Vervolgens heb je de keuze uit drie opties:

  • Mijn contacten: hiermee deel je jouw statussen met al je contacten. Iedereen in je adresboek kan je status in theorie dus bekijken.
  • Mijn contacten behalve: Hiermee deel je jouw status met iedereen in je adresboek, maar kun je specifieke mensen kiezen die hem niet te zien krijgen. In dit overzicht kun je meerdere mensen aantikken om ze uit te sluiten van jouw status-updates.
  • Alleen delen met: Deze optie is hetzelfde als de bovenstaande, maar dan omgedraaid. Door deze optie te kiezen kies je uit je lijst met contactpersonen alleen de mensen uit die jouw status mogen bekijken. Dit is de meest veilige optie als je zeker wilt weten wie jouw status kan bekijken en wie niet.

4. Zo check je wie je status bekeken heeft

Als je een WhatsApp Status gemaakt hebt, wil je natuurlijk weten wie hem bekeken heeft. Dit kun je gemakkelijk controleren door achter ‘Mijn Status’ op de drie puntjes te tikken. In het scherm ‘Mijn Statusupdates’ kun je vervolgens zien hoeveel weergaven je Status heeft. Tik op het pijltje hierachter om je creatie rechtstreeks naar je WhatsApp-gesprekken te versturen. Dit werkt zowel bij privé- als groepsgesprekken.

WhatsApp Status tips

5. Je eigen status verwijderen

Ben je niet tevreden met je WhatsApp Status nadat je hem verstuurd hebt? Dan kun je hem handmatig verwijderen. Dit doe je door naar het Status-scherm te gaan, Mijn Status aan te tikken en van boven naar beneden te vegen over het scherm. Kies het prullenbakje om de status te wissen. Hier zie je direct hoeveel weergaven je Status had.

6. Zo zoek je naar contacten

Oplettende lezers lieten ons al weten dat de zoekfunctie van WhatsApp plaats heeft gemaakt voor het Status-icoon. Gelukkig maar dat de optie om door je adresboek te zoeken niet volledig verdwenen is. In plaats daarvan heeft WhatsApp hem ondergebracht in het ‘Chats’-onderdeel. Als je voortaan naar je overzicht met chats gaat, kun je door van boven naar beneden te vegen een zoekbalk oproepen. Hiermee doorzoek je niet alleen je chatgesprekken, maar ook door je volledige adresboek.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu