WhatsApp breidt uit met Snapchat-functie WhatsApp Status
Erwin Vogelaar
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

8

WhatsApp Status is het antwoord van WhatsApp op Snapchat en Instagram Stories. Plaats foto’s of korte video’s die voor 24 uur bestaan.

WhatsApp Status

whatsapp statusToen WhatsApp in 2009 als app begon, konden gebruikers enkel een status-update geven. In hetzelfde jaar werd ook de chatfunctie toegevoegd, maar de status-update bleef onderdeel van de app. Zo kon je anderen laten weten dat je ‘beschikbaar’ was, of ‘in een vergadering’ zat. Deze functie verdwijnt nu, want het nieuwe WhatsApp Status is iets compleet anders. In de tab vind je nu een soort Snapchat of Instagram Stories.

Het idee is dat je video’s, foto’s of gifs kunt versieren en deze als status kunt plaatsen. Deze beelden blijven vervolgens 24 uur beschikbaar voor je contacten. Je kunt aangeven of je wil dat al je contacten de beelden zien, of dat je daar bepaalde mensen van wil buitensluiten. Net als je chatberichten worden ook deze status-updates end-to-end versleuteld.

“Ieder jaar, wanneer Brian en ik projecten aan het plannen waren, kwam het verbeteren en het ontwikkelen van deze statusfunctie weer ter sprake”, schrijft Jan Koum van WhatsApp. Waarom het juist nu zover is? WhatsApp heeft een feestje te vieren. De app mag op 24 februari alweer acht kaarsjes uitblazen. “Net zoals 8 jaar geleden toen we WhatsApp startten, maakt deze nieuwe en verbeterde statusfunctie het mogelijk om jouw vrienden in WhatsApp gemakkelijk en op een leuke en simpele manier op de hoogte te houden.” Het wordt nu wel alleen maar moeilijker om te beslissen welke beelden je in welke app gaat delen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp downloaden

WhatsApp Status wordt nu gefaseerd uitgerold, dus het kan nog eventjes duren tot je de functie zelf hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app installeert. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je 137MB vrije ruimte en iOS 7+ nodig.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,2 (496830 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.