De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

WhatsApp breidt uit met Snapchat-functie WhatsApp Status

Erwin Vogelaar
20 februari 2017, 18:03
2 min leestijd
WhatsApp breidt uit met Snapchat-functie WhatsApp Status
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp Status is het antwoord van WhatsApp op Snapchat en Instagram Stories. Plaats foto’s of korte video’s die voor 24 uur bestaan.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Status

whatsapp status

Toen WhatsApp in 2009 als app begon, konden gebruikers enkel een status-update geven. In hetzelfde jaar werd ook de chatfunctie toegevoegd, maar de status-update bleef onderdeel van de app. Zo kon je anderen laten weten dat je ‘beschikbaar’ was, of ‘in een vergadering’ zat. Deze functie verdwijnt nu, want het nieuwe WhatsApp Status is iets compleet anders. In de tab vind je nu een soort Snapchat of Instagram Stories.

Het idee is dat je video’s, foto’s of gifs kunt versieren en deze als status kunt plaatsen. Deze beelden blijven vervolgens 24 uur beschikbaar voor je contacten. Je kunt aangeven of je wil dat al je contacten de beelden zien, of dat je daar bepaalde mensen van wil buitensluiten. Net als je chatberichten worden ook deze status-updates end-to-end versleuteld.

“Ieder jaar, wanneer Brian en ik projecten aan het plannen waren, kwam het verbeteren en het ontwikkelen van deze statusfunctie weer ter sprake”, schrijft Jan Koum van WhatsApp. Waarom het juist nu zover is? WhatsApp heeft een feestje te vieren. De app mag op 24 februari alweer acht kaarsjes uitblazen. “Net zoals 8 jaar geleden toen we WhatsApp startten, maakt deze nieuwe en verbeterde statusfunctie het mogelijk om jouw vrienden in WhatsApp gemakkelijk en op een leuke en simpele manier op de hoogte te houden.” Het wordt nu wel alleen maar moeilijker om te beslissen welke beelden je in welke app gaat delen.

WhatsApp downloaden

WhatsApp Status wordt nu gefaseerd uitgerold, dus het kan nog eventjes duren tot je de functie zelf hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app installeert. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je 137MB vrije ruimte en iOS 7+ nodig.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen