Video’s in Spotify: zo schakel je die irritante filmpjes uit

Maurice Snijders
18 juli 2023, 12:46
2 min leestijd
Video’s in Spotify: zo schakel je die irritante filmpjes uit

Spotify laat tijdens het afspelen van muziek ook filmpjes zien. Vind je dit vervelend? Geen nood. Je kunt de video’s in Spotify eenvoudig uitschakelen.

Lees verder na de advertentie.

Video’s in Spotify uitschakelen

De automatische video’s in Spotify worden door het bedrijf zelf Canvas genoemd. Eigenlijk kun je ze nauwelijks video’s noemen, het zijn eerder korte, herhalende beelden. De Canvas-video’s bestaan al een hele tijd en vervangen de ooit gebruikelijke albumweergave.

Canvas-video’s zijn geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk data te verbruiken, maar toch vinden veel gebruikers ze irritant. Nog vervelender is dat de bedieningsknoppen naar de achtergrond verdwijnen wanneer de video’s in Spotify worden afgespeeld. Ze komen gelukkig wel meteen weer terug wanneer je het scherm aanraakt.

Filmpjes in Spotify uitschakelen

Het uitschakelen van de automatische video’s in Spotify is heel eenvoudig, je moet alleen even weten waar je de optie kunt vinden. Volg onderstaande stappen om de optie snel uit te zetten.

  1. Open Spotify en ga naar het tabblad ‘Home’;

  2. Tik rechtsboven op het tandwieltje;

  3. Tik op ‘Afspelen’;

  4. Scrol naar beneden en schakel ‘Canvas’ uit.

video's spotify

Wanneer je nu een liedje afspeelt, zie je net als vroeger de bijbehorende albumhoes in beeld. Wil je de Canvas-filmpjes weer inschakelen, dan doe je dat op dezelfde manier.

Alternatieve manier om video’s in Spotify uit te schakelen

Wil je de video’s in Spotify vooral niet zien omdat je niet veel data wilt verbruiken, dan kun je ook de optie Datasaver inschakelen. Dat doe je als volgt:

  • Open Spotify en ga naar het tabblad ‘Home’;
  • Tik rechtsboven op het tandwieltje;
  • Tik op ‘Datasaver’;
  • Schakel de optie ‘Datasaver’ uit.
datasaver

Nu zie je ook geen Canvas-filmpjes meer tijdens het afspelen. Bedenk wel dat deze functie nog meer doet dan alleen geen video’s in Spotify laten zien om het dataverbruik te beperken. Zo worden er minder afbeeldingen weergegeven en wordt de geluidskwaliteit verlaagd om data te besparen.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu