iPhone geblokkeerd? Deze 3 stappen kun je ondernemen

Lars Paijmans
22 februari 2019, 15:00
2 min leestijd

Het kan gebeuren dat je de toegangscode van je iPhone verkeerd intoetst. Eerst krijg je een melding dat je toestel tijdelijk vergrendeld wordt, na zes keer wordt je iPhone geblokkeerd. Hoe maak je dat ongedaan?

iPhone geblokkeerd: zo los je het op

Als je iPhone geblokkeerd is, kun je niets anders dan de gegevens op het toestel wissen. Dat kun je doen via Finder, iTunes, Zoek mijn iPhone of via de herstelmodus. Daarna kun je jouw data en instellingen weer terugzetten op het apparaat. Tenminste, als je back-ups hebt gemaakt. Dat is altijd belangrijk om te doen. Heb je geen back-up gemaakt, dan ben je helaas al je gegevens kwijt.

→ Lees ook: Zo maak je een back-up van je iPhone

Lukt het na deze tips of onderstaande adviezen nog steeds niet om je iPhone te deblokkeren? Dan is het misschien toch tijd voor een nieuwe iPhone.

iPhone geblokkeerd

1. Synchroniseren met iTunes

Heb je jouw iPhone regelmatig met iTunes gesynchroniseerd, dan kun je het toestel met iTunes herstellen. Je sluit je iPhone daarvoor met een usb-kabel aan op je computer. Via iTunes selecteer je het toestel en je klikt op ‘Maak reservekopie’. Daarna kies je voor herstel en de optie ‘Geen reservekopie’. Als het herstelproces begonnen is, wacht je af. Indien nodig selecteer je de reservekopie die je net hebt aangemaakt. Na het voltooien is je iPhone weer klaar voor gebruik.

2. Niet gesynchroniseerd met iTunes

Heb je de iPhone nooit met iTunes gesynchroniseerd, dan is dit een vrij harde oplossing, want je iPhone wordt compleet gereset. Je schakelt je toestel helemaal uit en verbindt hem aan je computer met een usb-kabel. Houd de homeknop ingedrukt terwijl het apparaat opstart. Doe dit totdat het bericht ‘Verbind met iTunes’ in beeld komt. Herstel je iPhone vervolgens via iTunes.

iPhone geblokkeerd

3. Zoek mijn iPhone

Als je een back-up hebt gemaakt, kun je je iPhone herstellen via iCloud. Ga naar iCloud.com en log in met je Apple ID. Klik ‘Zoek mijn iPhone’ aan en wis je iPhone. Daarna kun je het toestel opnieuw instellen. Zorg wel dat je een code kiest die je kunt onthouden, of schrijf het ergens op.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday