Drie manieren waarop iOS 12 notificaties eindelijk verbetert

Lars Paijmans
8 oktober 2018, 13:10
2 min leestijd
Drie manieren waarop iOS 12 notificaties eindelijk verbetert

Met iOS 12 pakt Apple eindelijk notificaties aan op de iPhone en iPad. Met wat slimme aanpassingen is het nu veel gemakkelijker om jouw meldingen te beheren.

Lees verder na de advertentie.

Hoe de iOS 12 notificaties beter worden

Eén van de meest gehoorde klachten over iOS heeft te maken met de notificaties. Als je een tijdje niet naar je iPhone kijkt en het scherm weer activeert, is de kans groot dat tientallen meldingen je scherm vullen. Verschillende apps staan kriskras door elkaar, wat het lastig maakt om het overzicht te bewaren.

Met iOS 12 schept Apple eindelijk orde in deze chaos door notificaties een grondige opknapbeurt te geven. Hierdoor zie je voortaan in één oogopslag welke apps een melding verstuurd hebben, en is het makkelijker om direct vanuit je vergrendelscherm actie te ondernemen. Dit werkt op verschillende manieren, die we hieronder met je doornemen.

1. Gegroepeerde notificaties

De belangrijkste verandering waarmee iOS 12 notificaties verbetert, is het groeperen van meerdere meldingen. Voortaan worden alle berichten van een app op een stapeltje gegooid, zodat je hele notificatiecentrum zich niet vult met de WhatsAppjes van die ene praatgrage vriend. Om alle meldingen van een app te zien tik je op een stapeltje, waarna alle notificaties op je scherm verschijnen. Deze kleine aanpassing zorgt ervoor dat je meldingscherm veel overzichtelijker wordt en je meteen weet welke apps je aandacht opeisen.

iOS 12 notificaties

2. Notificaties beheren vanaf vergrendelscherm

Naast het beter tonen van notificaties laat iOS 12 je er ook meer mee doen vanaf het vergrendelscherm. Door over een melding naar links te vegen, verschijnt een nieuw menu met drie opties: Beheer, Bekijk en Wis. De Beheer-knop is nieuw en geeft je direct de mogelijkheid om een app die teveel meldingen verstuurt het zwijgen op te leggen. Dit werkt als volgt.

  1. Veeg een notificatie van rechts naar links;
  2. Tik op ‘Beheer’;
  3. Kies ‘Schakel uit’.

Een andere optie is meldingen van apps stil af te leveren. Hierdoor verschijnen notificaties van deze app niet meer op je vergrendelscherm en komen ze alleen in je notificatiecentrum terecht. In onderstaande tip lees je alles over deze stille meldingen die iOS 12 introduceert.

→  Tip: zo gebruik je de ‘stille meldingen’ van iOS 12

iOS 12 notificaties

3. Sneller notificaties wissen of bekijken

Door de gegroepeerde notificaties is het voortaan ook gemakkelijker om in één beweging alle meldingen van een app te verwijderen. Je veegt hiervoor simpelweg een stapel meldingen van rechts naar links en kiest voor ‘Wis’. Een groot voordeel ten opzichte van vorige iOS-versies, waarin je alleen iedere notificatie handmatig kon wissen of alle meldingen tegelijk kon weggooien.

Meer weten over iOS 12? Check hieronder de belangrijkste tips op een rijtje:

Lees meer over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu