Tip: zo gebruik je de ‘stille meldingen’ van iOS 12

Wouter Nijsen
22 oktober 2018, 16:26
2 min leestijd
Tip: zo gebruik je de ‘stille meldingen’ van iOS 12

iOS 12 introduceert verschillende opties om je iPhone-gebruik aan banden te leggen, of je telefoon minder afleidend te laten zijn. Een kleine, maar handige feature is de optie om ‘stille meldingen’ in te stellen. iPhoned laat zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

In iOS 12 stille meldingen gebruiken

iOS 12 geeft gebruikers de mogelijkheid om notificaties stil te ontvangen. Dat klinkt misschien gek, maar het werkt simpel. Als je een melding ontvangt, dan verschijnen ze in het Berichtencentrum, maar ze belanden niet op je homescreen en je hoort ook geen geluidje. De notificaties staan dus niet helemaal uit (ze zijn immers in het Berichtencentrum terug te vinden), maar je heb er zo min mogelijk last van.

Het kan even zoeken zijn om meldingen stil te maken. Dit dien je specifiek voor elke app te doen vanaf het homescreen van je iPhone. Volg de stappen hieronder.

  1. Verschijnt er een melding van een app op je homescreen (zoals Snapchat), veeg ‘m dan naar links;
  2. Je ziet vervolgens verschillende opties. Kies dan voor ‘Beheer’;
  3. Druk op ‘Lever stil af’ om van die app alleen stille meldingen te ontvangen.

Houd er rekening mee dat je de stappen hierboven bij elke app moet herhalen. Dit is wat extra werk, maar het geeft je wel de mogelijkheid om goed na te denken van welke applicaties je minder afleiding wil. Ontvang je later toch liever normale notificaties, ga dan naar ‘Instellingen > Berichtgeving > Kies een app’ en laat de betreffende app weer meldingen tonen.

Bekijk ook de iOS 12 videoreview

Meer iOS 12-tips

iOS 12 werd eerder dit jaar uitgebracht voor alle gebruikers. De update is te downloaden voor de iPhone 5S en nieuwer, iPad mini 2 en nieuwer en iPod touch (zesde generatie). In ons overzicht met kleinere iOS 12-functies vind je nog veel meer handige features. Wil je weten wat de belangrijkste vernieuwingen zijn, check dan ook onze uitgebreide iOS 12 review of de videoreview hierboven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu