De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Tip: gebruik je iPhone als Instant Hotspot voor Mac

Rutger Otto
27 januari 2016, 10:32
2 min leestijd
Tip: gebruik je iPhone als Instant Hotspot voor Mac

Dankzij Continuïteit, de functie waarmee Apple probeert om iOS en Mac OS beter met elkaar te laten communiceren, is het mogelijk je iPhone op simpele wijze als modem te gebruiken voor je Mac. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Als je ergens bent waar je geen wifi hebt en je moet toch online met je Mac, iPad of iPod Touch, dan kun je een persoonlijke hotspot maken met je iPhone. En dat is extreem makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is iPhone met minimaal iOS 8 en als je een Mac gebruikt, moet dat een vrij nieuw model zijn. Geschikt zijn een iMac, MacBook Air, MacBook Pro of Mac Mini van 2012 of nieuwer of een Mac Pro van eind 2013.

Hoe schakel je een Instant Hotspot in?

Een eigen hotspot creëren met je iPhone is supersimpel. Doorloop de volgende stappen:

  1. instant hotspot Check of de apparaten die je gebruikt (iPhone en Mac, iPad of iPod touch) ingelogd zijn op hetzelfde iCloud-account. Om dat te checken ga je naar ‘Instellingen > iCloud’;
  2. Je iPhone dient als het modem, open op dat toestel de ‘Instellingen’;
  3. Ga naar ‘Persoonlijke hotspot’ en zet de schakelaar op groen.

Je iPhone is bij dezen actief als hotspot en kan met je Mac, iPad of iPod touch gebruikt worden. Let wel op: hiervoor moet je mogelijk extra betalen, want verbinding via 3G of 4G gaat natuurlijk ten koste van je internetbundel.

Hoe gebruik je Instant Hotspot op de Mac?

instant hotspot

Op de Mac dien je minstens OS X Yosemite te draaien om gebruik te maken van Instant Hotspot. Ga naar het wifi-icoon boven in het scherm en je ziet je iPhone meteen staan. Klik erop en je maakt meteen verbinding, er is zelfs geen wachtwoord nodig omdat je apparaten op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd.

Lees het laatste Apple-nieuws

[articles spotlight

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu