Tip: Zo werkt iCloud inloggen op iOS en Mac

Rutger Otto
7 maart 2018, 13:28
2 min leestijd
Tip: Zo werkt iCloud inloggen op iOS en Mac

iCloud is onlosmakelijk verbonden met Apple-apparaten. Wil je weten wat iCloud is en hoe het inloggen in zijn werk gaat, lees dan deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Wat is iCloud?

Iedereen met een iPhone of Mac is iCloud wel eens tegengekomen. Het lijkt misschien een wat vage dienst, maar eigenlijk is het heel simpel. iCloud is de plek waar al je bestanden worden verzameld. De clouddienst bewaart foto’s, video’s, contacten, apps en andere gegevens en synchroniseert ze op al je aangesloten apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een foto opslaan op je iPhone en hem zonder gedoe bekijken op de Mac. Ook aanpassingen worden meteen doorgevoerd op andere apparaten.

iCloud bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er de iCloud-fotobibliotheek waar alle foto’s en video’s opgeslagen worden. Daarnaast is er iCloud Drive, waar al je bestanden komen te staan, zoals documenten. Bepaalde mappen op de Mac worden automatisch met iCloud Drive gekoppeld, zoals de inhoud van je bureaublad en de Documenten-map. Via de iCloud Drive-app op iOS kun je de bestanden op de iOS-devices bekijken. Verder is ‘Delen met gezin’ een onderdeel van iCloud. Hiermee kun je met maximaal zes gezinsleden elkaars aankopen, foto’s, agenda’s en abonnementen delen.

WWDC 2016 round-up

Bij iCloud inloggen

Om bij iCloud in te loggen, heb je een Apple ID nodig. De kans is groot dat je die hebt aangemaakt, want Apple ID is jouw gebruikersprofiel waarmee je apps downloadt en iTunes gebruikt. Heb je nog geen Apple ID, maak er dan één aan op de website van Apple.

iCloud inloggen gaat vervolgens heel simpel. Op een iOS-device gaat het als volgt:

  1. Open ‘Instellingen’ en tik bovenin op je naam;
  2. Kies iCloud en vul je e-mailadres en wachtwoord (je Apple ID) in;
  3. Kies ‘Log in’.

Op de Mac doe je het volgende:

  1. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ (via het appeltje linksboven);
  2. Klik op iCloud;
  3. Log in met je gegevens.

iCloud gebruiken

Na het inloggen kun je iCloud gebruiken. Via de instellingen op iOS en Mac kun je aangeven wat je wel en niet met iCloud wil synchroniseren. Dat kunnen foto’s zijn, maar ook kaarten in je Wallet of tabbladen op Safari. Via iCloud.com kun je ook op apparaten die niet van jou zijn inloggen bij je bestanden. Die kun je dan gewoon bekijken, aanpassen en gebruiken. Handig hierbij is natuurlijk dat alles vanzelf wordt gesynchroniseerd, zodat je later op je eigen apparaten weer up-to-date bent.

iCloud biedt elke gebruiker gratis 5GB aan opslagruimte aan. Heb je meer nodig, dan moet je daar maandelijks voor betalen. Dit zijn de prijzen per maand:

  • 50GB – 0,99 euro
  • 200GB – 2,99 euro
  • 1TB – 9,99 euro
  • 2TB – 19,99 euro

Lees het laatste nieuws over iCloud

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen