De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

5 tips voor het vinden van een goedkope iPhone

Redactie
24 januari 2018, 19:20
4 min leestijd
5 tips voor het vinden van een goedkope iPhone

Kies je een iPhone, dan weet je dat je niet de goedkoopste smartphone in huis haalt. Een iPhone is net als een dure auto: je kiest voor het merk, design en gebruiksgemak en betaalt daarvoor een premium prijs. Zoek je een goedkope iPhone, volg dan deze vijf tips.

Lees verder na de advertentie.

Zo vind je een goedkope iPhone

1. Ga niet voor het nieuwste model

Het spreekt voor zich dat als je een goedkope iPhone wilt, je niet moet gaan voor het nieuwste model van Apple. Bij elke release van een nieuw toestel vindt een verschuiving plaats: zo daalde bij de verschijning van de iPhone 8 (Plus) de prijs van de iPhone 7 (Plus), terwijl de iPhone 6S nog goedkoper werd. De iPhone 6 wordt niet meer door Apple geproduceerd, maar is wel bij diverse webshops verkrijgbaar. Ook is de iPhone 6 als refurbished los toestel breed leverbaar.

goedkope iphone 6

Wat de iets oudere iPhones aantrekkelijk maakt, is het feit dat Apple ze lang van updates blijft voorzien. Zo draait de iPhone 5S uit 2013 nog steeds op een recente iOS-versie. De ondersteuning door Apple is prima, waardoor je bent verzekerd van de belangrijkste beveiligingsupdates en functies. Dat is bij veel Android-fabrikanten wel anders.

Dagelijks vergelijken we alle iPhone aanbiedingen van de beste webshops in Nederlands. Hierdoor weten we precies welk toestel (met of zonder abonnement) het scherpst is geprijsd. Volg de links hieronder voor het actuele aanbod.

2. Koop een refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een iPhone die eerder gebruikt is geweest, maar is schoongemaakt, gerepareerd en waar nodig van nieuwe onderdelen is voorzien. Het is dus een tweedehands telefoon die door de verkopende partij grondig is gecontroleerd op gebreken. Apple biedt zelf momenteel alleen gereviseerde iPads, iPods en Macs aan, maar er zijn in Nederland talloze partijen waarbij je terecht kunt voor refurbished iPhones. Doorgaans krijg je 24 maanden garantie op het toestel.

goedkope iphone

Houd er wel rekening mee dat een iPhone waarmee voorzichtig wordt omgesprongen zijn waarde lang behoudt. Dat is voordelig als je het toestel verkoopt, maar natuurlijk nadelig als je een iPhone zoekt. Er zijn gelukkig steeds meer partijen de refurbished iPhones aanbieden tegen aantrekkelijke prijzen. Wil je een refurbished iPhone kopen? De iPhone 7 is een aantrekkelijke optie:

Apple iPhone 7

Apple iPhone 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 289,-

Bekijken

Los refurbished

€ 95,-

Bekijken

3. Struin online veilingsites af

Heb je genoeg tijd, dan kun je online veilingsites als Marktplaats en eBay afstruinen in je zoektocht naar een goedkope iPhone. Wel is het belangrijk dat je, als je tot aankoop overgaat, controleert of je met een betrouwbare verkoper te maken hebt. Zorg dat je weet wie je tegenover je hebt en laat het toestel niet opsturen. Controleer ook goed de staat van het toestel door onze checklist voor het kopen van een tweedehands iPhone te volgen. Zo weet je zeker dat er geen gebreken zijn en dat de telefoon simlockvrij is.

tweedehands iphone marktplaats

Tot slot is het belangrijk om het serie- of IMEI-nummer te checken. Je vindt dit via ‘Instellingen > Algemeen > Info’ en kunt het gebruiken om te controleren of een toestel gestolen is of niet. Telefooncheck is een partij waar je een IMEI-nummer kunt invoeren om te controleren of deze als gestolen of vermist is opgegeven. Deze methode is niet volledig waterdicht, maar kan een hoop narigheid voorkomen.

4. Vergelijk prijzen

Het aanbod iPhones en abonnementen is enorm groot, waardoor het lastig kan zijn om de beste of goedkoopste aanbieding te vinden. Om je zoektocht wat gemakkelijker te maken, kun je gebruikmaken van een iPhone koopgids. Deze prijsvergelijker checkt dagelijks de beste abonnementen en deals en geeft je de mogelijkheid om te filteren. Zo kun je precies aangeven wat voor toestel je wenst en hoeveel data, sms’jes en belminuten je nodig hebt.

5. Bereken je kosten over de gehele looptijd

Je kunt natuurlijk gaan voor een sim only-abonnement en een iPhone los kopen, maar als je niet meteen honderden euro’s kunt missen is een abonnement een slimmere keuze. Voor het vinden van een abonnement met een Apple-toestel dat het beste aansluit bij jouw wensen, kun je als gezegd het beste een prijsvergelijker gebruiken.

goedkope iphone kosten

Staar je echter niet blind op koopjes en tijdelijke aanbiedingen, maar bereken per abonnement hoeveel dit je kost over de gehele looptijd (12 of 24 maanden). Op die manier kun je abonnementen goed vergelijken en is precies na te gaan in welke gevallen een sim only aantrekkelijker is.

Heb jij meer tips voor het vinden van een goedkope iPhone? Deel ze hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu