Wacht op de iPhone 7 om een goedkope iPhone 6S te kopen

4 september 2016, 14:03
3 min leestijd
Wacht op de iPhone 7 om een goedkope iPhone 6S te kopen

De iPhone 7 ligt over een aantal weken in de winkel, maar die release kan een goede reden zijn om juist de iPhone 6S te kopen. In dit artikel lees je waarom.

Lees verder na de advertentie.

Goedkope iPhone 6S kopen

Apple houdt op 7 september een event. Op die datum kondigt het bedrijf de iPhone 7 aan. Een iPhone 6S zal op die datum niet ineens verouderd zijn, want de techniek in de smartphone is zo goed dat hij nog wel enkele jaren mee kan. Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone, maar hoef je niet per se het nieuwste van het nieuwste, wacht dan nog heel even af tot de iPhone 7 er is. De belangrijkste reden: het is een stuk gunstiger voor je portemonnee.

iPhone 7 evenement

iPhone 7 maakt geen enorme stap

Inmiddels is er, dankzij geruchten en gelekte afbeeldingen, video’s en andere informatie, al behoorlijk wat bekend over de iPhone 7. Voor een compleet nieuw design hoef je het toestel waarschijnlijk niet te halen: die zal grotendeels hetzelfde blijven als de iPhone 6S. Mogelijk verdwijnt de koptelefoonaansluiting en de antennestrepen worden fraaier in de behuizing weggewerkt.

Verder wordt het toestel een stukje sneller met de A10-processor en mogelijk kan hij beter tegen stof en water. De homeknop wordt mogelijk vernieuwd en er komt een betere camera op. Vooral bij het Plus-model van de iPhone 7 zit daarin mogelijk een groot verschil, want volgens geruchten wordt die voorzien van een dubbele lens voor betere foto’s die je ook achteraf kunt scherpstellen.

Verder blijft de iPhone 6S voorlopig nog wel relevant. De chip is nog snel zat voor de komende jaren en het toestel is voorzien van 3D Touch – wat nog maar in de kinderschoenen staat. Ook qua camera kan de iPhone 6S nog prima mee, met zijn 12 megapixels, een aantal dat de iPhone 7 waarschijnlijk niet zal opvoeren. Hieronder lees je wat je beste opties zijn om een iPhone 6S te kopen.

1. Apple verlaagt de iPhone 6S prijs

iPhone 6S Plus vs Galaxy Note 7

Bij introductie van een nieuwe telefoon, verlaagt Apple doorgaans de prijzen van het voorlaatste toestel. Zo kost de iPhone 6 op dit moment 639 euro (16GB) en 749 euro (64GB). De iPhone 6S kost nu 749 euro (16GB) en 859 euro (64GB). Dat scheelt per versie 110 euro. Bij de Plus-modellen zijn dezelfde verschillen te zien. Waarschijnlijk zal de prijs van de iPhone 6S dit jaar ook met zo’n 110 euro zakken wanneer de iPhone 7 op de markt komt. Wil je een goedkope iPhone 6S, dan loont het dus om nog even te wachten.

2.Goedkope iPhone 6S bij providers

iPhone-6S-Fotos

Afgezien van Apple zul je ook op andere plekken goedkopere iPhones kunnen vinden. Als de iPhone 7 er komt, zullen ook providers een goedkopere iPhone 6S gaan aanbieden, mogelijk nog eerder dan Apple zelf. Apple trekt zich namelijk weinig aan van concurrentie, maar providers doen dat wel, waardoor de prijzen sneller dalen. Je zult dan wel moeten uitrekenen hoe veel goedkoper je inclusief een abonnement uit bent. Het goedkoopste iPhone 6S abonnement vind je op onze prijsvergelijker. Wil je liever een los toestel, dan kun je vind je in de vergelijker het beste sim only abonnement.

3. Tweedehands en refurbished iPhone 6S

iPhone linkshandig

Er zijn nog steeds veel diehard Apple-fans die elk jaar overstappen op een nieuwe iPhone, omdat ze graag het nieuwste van het nieuwste hebben. Soms bewaren ze hun ‘oude’ toestel of geven ze hem aan familie, maar vaak zetten ze hem te koop op Marktplaats of eBay. Dat geld investeren ze weer in de nieuwe iPhone. Het loont dus om rond de release van de iPhone 7 op dit soort tweedehands sites te kijken. Zorg bij aankoop natuurlijk wel dat er niets mis is met het toestel.

Een andere optie is om de iPhone refurbished te kopen. Een gereviseerde iPhone 6S is sowieso goedkoper dan een gloednieuwe. Het verschil is dat het toestel tweedehands is, maar voor de verkoop helemaal is schoongemaakt en opgelapt. Zo’n telefoon is dus helemaal als nieuw te gebruiken.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu