Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Nieuw in iOS 15.4: Face ID met mondkapje (zo stel je het in op je iPhone)

Piet-Jan Lentjes
17 maart 2022, 11:54
3 min leestijd
Nieuw in iOS 15.4: Face ID met mondkapje (zo stel je het in op je iPhone)

De afgelopen jaren is voor veel mensen het gebruik van Face ID op de iPhone een stuk lastiger geworden door het mondkapje. Daar is met iOS 15.4 nu een eind aan gekomen. iPhoned legt uit hoe je Face ID met een mondkapje instelt op je iPhone!

Lees verder na de advertentie.

Face ID met mondkapje op iPhone

Wanneer je een iPhone met Face ID hebt, is het dragen van een mondkapje vaak extra vervelend. Face ID kan je gezicht dan niet herkennen en je moet terugvallen op je toegangscode (of je Apple Watch).

Face ID mondkapje

Daar is met iOS 15.4 verandering in gekomen, want er is nu een speciale functie om Face ID met een mondkapje in te stellen. Wanneer je iOS 15.4 installeert krijg je vanzelf de vraag om Face ID met een mondkapje in te stellen.

Wil je het later instellen? Dan vind je de optie onder ‘Instellingen > Face ID en toegangscode’. Het instellen van Face ID met een mondkapje, doe je op de volgende manier.

Face ID met mondkapje instellen om iPhone te ontgrendelen

  1. Ga naar ‘Instellingen > Face ID en toegangscode’;

  2. Zet de schuifknop bij ‘Gebruik Face ID met een mondkapje’ op aan;

  3. Kies voor ‘Gebruik Face ID met een mondkapje’ (je hoeft hiervoor nu geen mondkapje te dragen);

  4. Tik op ‘Aan de slag’ en beweeg je hoof langzaam om de cirkel vol te maken;

  5. Wanneer je een bril draagt, moet je je bril afzetten en nog een Face ID-scan uitvoeren;

  6. Tik op ‘Gereed’ om de configuratie af te sluiten.

Heb je meerdere brillen? Dan moet je voor elke bril je gezicht nog een keer laten scannen. Dit doe je door te tikken op ‘Voeg bril toe’ onder ‘Gebruik Face ID met een mondkapje’.

Face ID instellen iPhone

Meer nieuwe functies in iOS 15.4

Face ID met een mondkapje is een van de opvallendste nieuwe functies van iOS 15.4 op de iPhone. Er zit echter meer in de nieuwe update. Zo zijn er onder andere 37 nieuwe emoji’s bijgekomen en heeft de Amerikaanse Siri ook een genderneutrale stem gekregen. Alles over de nieuwe functies van iOS 15.4 vind je in het artikel hieronder.

Lees meer: deze 9 iPhone-functies zijn nieuw in iOS 15.4

Apple Watch gebruiken om iPhone te ontgrendelen

Dat Face ID nu ondersteuning heeft voor een mondkapje is natuurlijk ontzettend handig. Het is wel jammer dat deze functie alleen werkt op een iPhone 12 en hoger. Heb je dus een iPhone 11 of ouder, dan werkt Face ID met mondkapje niet.

Er is echter een andere manier die je dan kan gebruiken, maar je hebt er wel een Apple Watch voor nodig. Daarnaast moet je een cijfercode op je Apple Watch hebben ingesteld. Draag je de Apple Watch en is het Apple horloge ontgrendeld? Dan wordt de iPhone ook ontgrendeld als je Face ID gebruikt.

WatchOS 8

Wil je weten hoe je dit precies instelt? Lees dan het volgende artikel eventjes door: Face ID met een mondkapje en Apple Watch instellen.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu