Instagram design en logo compleet vernieuwd op iOS

Lars Paijmans
11 mei 2016, 16:09
2 min leestijd
Instagram design en logo compleet vernieuwd op iOS
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8,5

Als je vandaag de update voor Instagram installeert, zul je zien dat de app een compleet nieuw Instagram logo en design heeft gekregen. Dit moet volgens de ontwerpers beter aansluiten bij de manier waarop mensen de dienst gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Instagram logo en design vernieuwd

De update voor Instagram vervangt het klassieke icoon met een logo in een andere stijl. Het ouderwetse cameraatje moet plaatsmaken voor een witte camera met daarachter zachte kleuren blauw, paars en rood.

Maar daar blijft het niet bij. Ook in de app is het design van Instagram op de schop gegaan. Dit ontwerp lekte een aantal weken geleden al uit toen Instagram de nieuwe look testte bij een kleine groep gebruikers. De kleuren zwart en wit spelen een grote rol in het ontwerp, zodat de kleuren op foto’s meer opvallen.

Zoals je op de afbeeldingen kunt zien, wordt Instagram een stuk minimalistischer, in plaats van de dikke blauwe balken en vetgedrukte icoontjes. De functies van Instagram zijn overigens onveranderd gebleven, het gaat dus puur om een nieuw jasje waar de app in gestoken wordt.

Volgens Instagram worden er dagelijks meer dan 80 miljoen foto’s en video’s via de dienst gedeeld. Het uiterlijk moet aansluiten bij de ‘levendige en diverse verhalen’ die gebruikers iedere dag weer met behulp van de app vertellen.

De Apple Watch-app ziet er uiteraard ook net iets anders uit, en heeft het nieuwe logo inmiddels ook doorgevoerd. Het nieuwe design is wereldwijd tegelijk beschikbaar gesteld met een update die eerst voor iOS en daarna ook voor Android verscheen.

De update voor Instagram is nu beschikbaar in de App Store. In bovenstaande video kun je zien hoe het nieuwe Instagram logo is bedacht. Het nieuwe design is ook doorgevoerd in de andere apps van Instagram: Layout, Hyperlapse en Boomerang. Ook deze drie apps hebben een gloednieuw stijlvol logo gekregen.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen