WhatsApp Web laat je nu documenten delen vanaf je desktop
Lars Paymans

De officiële desktop-app van WhatsApp is nog maar een paar dagen beschikbaar, maar heeft nu al een handige update gekregen. Vanaf kun je snel documenten en pdf-bestanden versturen met je WhatsApp-contacten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp Web documenten versturen

Met de iOS-app van WhatsApp kon je al langer documenten delen met je contacten, al is deze feature misschien nog wel belangrijker in de desktop-app. De meeste documenten en pdf-bestanden staan namelijk op onze MacBook en niet op de iPhone.

WhatsApp Web documenten

Het was vanaf het begin al mogelijk om een foto te maken of te delen vanuit de WhatsApp desktop-app, maar vandaag wordt hier een extra optie aan toegevoegd. Deze kun je heel gemakkelijk gebruiken door in een gesprek op het paperclipje te klikken. Vervolgens verschijnen er drie bolletjes in beeld, waarvan je de onderste (blauwe) kunt gebruiken om je bestanden te versturen.

In het venster wat dan in beeld verschijnt kun je door de mappen op je Mac bladeren en het juiste document selecteren. Het document wordt daarna direct naar de ander opgestuurd. Met de WhatsApp Web documentenfunctie is de berichtendienst er weer een stuk handiger op geworden op je Mac.

WhatsApp vernieuwingen

WhatsApp is in 2016 hard bezig om zichzelf te vernieuwen. Zo werd de app onlangs nog uitgerust met end-to-end-encryptie, en is de desktop-app van WhatsApp een dienst waar gebruikers al jaren om vragen. Daar blijft het overigens niet bij, want als we naar de testversies van WhatsApp kijken, komen er binnenkort nog allerlei andere nieuwe functies aan. In het onderstaande artikel lees je hier alles over.

Lees ook: ‘WhatsApp krijgt voicemail, videobellen, zip-bestanden en meer’

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.