‘WhatsApp krijgt voicemail, videobellen, zip-bestanden en meer’

Lars Paijmans
28 april 2016, 10:22
1 min leestijd
‘WhatsApp krijgt voicemail, videobellen, zip-bestanden en meer’

WhatsApp kan de laatste tijd regelmatig op nieuwe functies rekenen, en Facebook lijkt deze trend door te willen zetten. Nieuwe gelekte info laat onder meer zien dat WhatsApp zip-bestanden gaat ondersteunen en er een voicemail wordt toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp voicemail opnemen

Bellen via WhatsApp kunnen we al sinds 2015, maar het lijkt erop dat deze functie verder uitgebreid gaat worden. In gelekte screenshots van PhoneRadar is een nieuwe notificatie te zien die je met een druk op te knop laat terugbellen naar iemand. Als je een oproep mist in WhatsApp, kun je zo een stuk sneller iemand weer aan de lijn krijgen.

Twee andere ontdekte knoppen onthullen een volwaardige WhatsApp voicemail-functie. Met de ‘Record Voice Mail’-functie kun je een gesproken boodschap opnemen voor het geval je even niet beschikbaar bent, terwijl je met ‘Send Voice Mail’ een opgenomen boodschap handmatig kunt versturen.

whatsapp-voicemail

Ook wordt de optie om documenten te delen via WhatsApp verder uitgebreid. Het is nu al mogelijk om onder meer Microsoft Office-documenten en pdf-bestanden te versturen, maar in de toekomst worden zip-bestanden aan dit rijtje toegevoegd. Handig, want door documenten als zip te verpakken kun je ze kleiner maken, zodat je ze gemakkelijker kunt versturen en ontvangen. Tot slot lijkt ook de videobelfunctie klaar om op iOS uitgerold te worden.

Onlangs kreeg WhatsApp de mogelijkheid om documenten te delen en worden chats voortaan beveiligd met end-to-end encryptie. Hoewel de nieuwe functies in dit bericht nu nog getest worden, zullen ze in de toekomst ongetwijfeld voor iedereen beschikbaar komen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: PhoneRadar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu