De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Update voor tvOS: dit is nieuw in tvOS 12 voor Apple TV

Michel van 't Klaphek
4 juni 2018, 20:28
1 min leestijd
Update voor tvOS: dit is nieuw in tvOS 12 voor Apple TV

Apple heeft tvOS 12 officieel onthuld. De update voor de Apple TV introduceert een aantal verbeteringen, die we in dit artikel stap voor stap met je doornemen.

Lees verder na de advertentie.

tvOS 12 officieel onthuld tijdens WWDC

De grote ster van de avond is natuurlijk iOS 12. Men heeft echter ook tvOS 12 aangekondigd. De nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple TV is bescheiden van aard. Dit zijn de belangrijkste toevoegingen.

1. Meer films in 4K en Dolby Atmos

iTunes heeft voortaan een grotere collectie met 4K hdr-films. Daarnaast zijn veel oudere titels van een upgrade voorzien, waardoor de kracht van de 4K Apple TV beter benut wordt. Daarnaast krijgt tvOS 12 integratie met Dolby Atmos. Deze techniek levert audio vanuit drie richtingen, waardoor het kijken van een film een innemende ervaring wordt.

2. Meer tv-kanalen

De TV-app krijgt ondersteuning voor meer (Amerikaanse TV-zenders). Met die app kun je direct tv kijken op je Apple TV. Nieuw dit jaar zijn onder andere nieuwszender. De TV-app werkt helaas nog niet in Nederland, en er werd op WWDC ook geen aankondiging gemaakt over een release in ons land.

3. Luchtfoto’s als wallpaper

Voortaan is het mogelijk om een luchtfoto van de hele aarde als achtergrond voor je Apple TV te gebruiken. Het bedrijf werkt hiervoor samen met NASA, dat de beelden levert.

→ Kijk mee met de WWDC 2018 livestream

Alle onthullingen op WWDC 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu