De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple bezig met oplossen bug waardoor Siri verborgen berichten voorleest

Michel van 't Klaphek
22 maart 2018, 18:58
2 min leestijd
Apple bezig met oplossen bug waardoor Siri verborgen berichten voorleest

Doe je je best om de inhoud van binnenkomende WhatsApp-berichten op je iPhone te verbergen, leest Siri ze doodleuk alsnog voor. Deze bug zit in iOS 11.2.6 en iOS 11.3, en Apple is inmiddels op de hoogte.

Update 22 maart 2018: Apple heeft in een reactie aan MacRumors laten weten bezig te zijn met een oplossing. Of deze wordt verwerkt in iOS 11.3, of een tussentijdse versie (zoals 11.2.7), is nog niet bekend. Uiteraard houden wij je op de hoogte.

Lees verder na de advertentie.

Origineel bericht:

Siri verborgen berichten: assistent leest inhoud alsnog voor

Het is op je iPhone sinds iOS 11 mogelijk om binnenkomende berichten te verbergen. Op het notificatiescherm zie je dan dat je berichten hebt, maar de inhoud wordt niet getoond. Handig, aangezien omstanders zo niet privé-informatie onder ogen krijgen. Op de iPhone X, die je met Face ID kunt vergrendelen, staat deze optie standaard aan.

Nu blijkt het alsnog mogelijk om achter de inhoud van deze verborgen berichten te komen, zonder de iPhone in kwestie te ontgrendelen. Siri biedt namelijk een helpende hand, zo ontdekte de website Mac Magazine.

siri speaker officieel


De spraakassistent leest namelijk de inhoud van berichten voor, zelfs wanneer de iPhone vergrendeld is. Volgens de website werkt de bug bij verborgen berichten van onder meer Skype, Telegram en WhatsApp. Apples eigen apps zijn overigens wel goed beveiligd: iMessage-berichten worden dus niet zomaar voorgelezen. Uiteraard moet in bovenstaand scenario wel de optie ‘Sta Siri toe bij vergrendeling’ aanstaan. Ga hiervoor naar de Instellingen-app en tik op ‘Siri’.

‘Apple moet focussen op voorkomen van iOS-bugs’

De fout is aanwezig in iOS 11.2.6 en de bètaversie van iOS 11.3. Apple is inmiddels op de hoogte gesteld, maar heeft nog niet gereageerd. De timing van het bericht is opvallend, aangezien analisten de laatste tijd roepen dat Apple meer aandacht aan iOS moet besteden om zo fouten te voorkomen.

Naar verwachting gaat iOS 12 daarom vooral focussen op stabiliteit, in plaats van het toevoegen van nieuwe functies. Tijdens de WWDC 2018, die van 4 tot en met 8 juni plaatsvindt in San José, wordt dit nieuwe besturingssysteem aangekondigd.

Blijf op de hoogte van iOS 12 via de officiële iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Mac Magazine
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu