Nu te downloaden: iOS 11.3-bèta met Energiebeheer en meer

Michel van 't Klaphek
7 februari 2018, 19:11
2 min leestijd

De tweede iOS 11.3-bèta is zojuist beschikbaar gekomen. De belangrijkste toevoeging is Energiebeheer, waarmee je accubeperkingen uit kunt schakelen. Wij leggen uit hoe je de bèta eenvoudig binnenhaalt.

Tweede iOS 11.3-bèta downloaden: zo doe je dat

De tweede iOS 11.3-bèta is vanaf nu te downloaden. Hierdoor beschik jij als eerste over de nieuwste functies. Helemaal risicoloos is het echter niet: je hebt immers te maken met een proefversie. Wij raden daarom aan vooraf een grondige back-up te maken. Zo weet je zeker dat je bestanden veilig zijn, mocht er iets fout gaan.

iOS 11.3 beta downloaden

Zo download je de tweede iOS 11.3 bèta

Een bèta is bedoeld om de laatste fouten uit de software te halen. Je krijgt hem dus niet vanzelf aangeboden. Hiervoor moet je jezelf eerst inschrijven bij Apple. Dit werkt als volgt.

  1. Ga op je iPad of iPhone naar de bètawebsite van Apple;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Kies bij ‘Get started’ voor ‘Enroll your iOS device’;
  4. Selecteer nu ‘Download Profile’;
  5. Tot slot kies je voor ‘Install’ en doorloop je de stappen.

Dit is er nieuw

Ten eerste is de felbegeerde Energiebeheer-functie toegevoegd. Hierdoor kun je kiezen of de prestaties van je telefoon automatisch beperkt moeten worden om de accuduur op peil te houden, of niet. Het gevaar van de laatste optie is dat je iPhone hierdoor onverwachts uit kan vallen. Ook zie je in een oogopslag of je accu aan vervanging toe is. Apple reageert hiermee op de commotie die eind vorig jaar ontstond. Toen meldden diverse iPhone-bezitters dat hun telefoon sneller aanvoelde na het vervangen van de accu. In onderstaande tip lees je alles over de Energiebeheer-functie en hoe deze werkt.

Lees ook: iOS 11.3: Zo werkt het nieuwe accubeheer van de iPhone

Overige verbeteringen in iOS 11.3 zijn vier nieuwe Animoji voor de iPhone X. Je kunt nu ook kiezen uit een leeuw, schedel, beer en draak. Daarnaast is ARKit sterk verbeterd, waardoor het nu ook met verticale objecten overweg kan. Zo kun je nu ook figuren op muren en deuren plaatsen. Daarbovenop worden 2D-objecten zoals posters herkend en is de helderheid met 50 procent toegenomen.

Dit is slechts het topje van de ijsberg. Zie wat er allemaal nog meer nieuw is in iOS 11.3. De uiteindelijke versie zal in de loop van de lente beschikbaar komen.

Ook interessant: Deze 8 kleinere iOS 11.3-functies kende je nog niet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen