De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WWDC 2018 officieel: Apple onthult iOS 12 op 4 juni

Lars Paijmans
13 maart 2018, 18:11
2 min leestijd
Breaking
WWDC 2018 officieel: Apple onthult iOS 12 op 4 juni

Apple heeft de World Wide Developers Conference, of WWDC 2018, officieel aangekondigd. Van 4 tot 8 juni verzamelen Apple-ontwikkelaars zich in San Jose. En dat is ook voor jou de moeite waard.

Lees verder na de advertentie.

WWDC 2018 officieel: iOS 12 en meer op komst

Net zoals voorgaande jaren vindt de WWDC plaats in juni. De conferentie wordt traditiegetrouw afgetrapt met een keynote, waar we alle grote updates te zien krijgen. Van iOS 12 tot de nieuwe macOS, watchOS en tvOS, alle softwaresystemen van Apple komen voorbij.

Net als vorig jaar vindt de conferentie plaats in de McEnery-hallen te San Jose, Californië, zoals eerdere geruchten al voorspelden. De beursvloer wordt van 4 tot en met 8 juni bezocht door duizenden ontwikkelaars. Dit maakt het voor ons als consumenten echter geen minder interessante aangelegenheid.

Ieder jaar worden namelijk grote onthullingen gedaan. Vorig jaar werden onder meer iOS 11 en watchOS 4 aangekondigd. Ook zagen we de HomePod voor de eerste keer in actie, en werd een nieuwe iPad Pro met 10,5 inch-scherm onthuld.

WWDC 2018: onze verwachtingen

De grote publiekstrekker van dit jaar is natuurlijk iOS 12. De geruchten over het nieuwe besturingssysteem voor de iPad en iPhone namen afgelopen maanden in intensiteit toe. Verwacht wordt dat Apple focus legt op de stabiliteit van het besturingssysteem. Dit om problemen in de toekomst te voorkomen. Zo kwam onlangs naar buiten dat enkele honderden iPhone 8-, 8 Plus- en X-bezitters niet konden telefoneren met hun toestel, vanwege een hardwarefout.

iOS 12 gezondheid concept

Verder kent iOS 12 enkele nieuwe functies. Denk aan meer functionaliteiten voor Siri, de keuze uit meer Animoji en nieuwe mogelijkheden voor AR-games. Pokémon GO, dat in de zomer van 2016 een grote hit was, is een goed voorbeeld van een dergelijke game.

Lees ook: ‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Ook verwachten we watchOS 5, het besturingssysteem voor de Apple Watch, voor het eerst te zien. Een update voor macOS staat eveneens op de planning. Ook gaan we waarschijnlijk nieuwe functies voor de HomePod te zien krijgen. Verwacht wordt dat virtueel assistent Siri meer in de slimme speaker geïntegreerd wordt.

Qua hardware-aankondigingen wordt verwacht dat we een nieuwe MacBook Air te zien gaan krijgen. Deze wordt goedkoper dan de MacBook Pro, en daarmee vooral gericht op prijsbewuste consumenten, zoals studenten.

De WWDC blijft echter met name een softwarebeurs, waardoor nieuwe iPhones waarschijnlijk pas later in het jaar aangekondigd worden. Dit evenement vindt doorgaans in september plaats. Vorig jaar werd op dit podium de iPhone X aangekondigd.

Download onze app om op de hoogte te blijven van WWDC 2018 of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu