De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple vernieuwt MacBook Air en MacBook Pro, stopt met 12 inch-versie

Wouter Nijsen
9 juli 2019, 15:09
2 min leestijd
Breaking
Apple vernieuwt MacBook Air en MacBook Pro, stopt met 12 inch-versie

Apple heeft een vernieuwde MacBook Air aangekondigd, die is voorzien van een kleine verbetering. Hij kost wel minder dan zijn voorganger. Ook is er een kleine upgrade voor de MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

MacBook Air 2019 officieel aangekondigd

De MacBook Air, het instapmodel voor Apples laptops, is vandaag een stukje beter geworden. De Air heeft nu een Retina-scherm met ondersteuning voor True Tone. Een Retina-scherm had de laptop al, maar True Tone was nog afwezig. Deze feature, die kijkt naar het omgevingslicht en op basis hiervan de witbalans van het scherm aanpast, was al wel aanwezig op de MacBook Pro en de meeste iOS-apparaten.

Apple heeft bovendien een prijsverlaging doorgevoerd: de nieuwe MacBook Air heeft een adviesprijs van 1249 euro. De vorige Air werd vorig jaar uitgebracht met een prijs van 1349 euro. Ben je een student, dan kun je de laptop voor iets minder in huis halen. Deze aanbieding is onderdeel van de Back to School-actie van Apple, die nu van start is gegaan.

Nieuwe Pro, 12 inch-MacBook verdwijnt

Het instapmodel van de MacBook Pro, met een 13 inch-scherm, heeft een kleine update gekregen. De laptop beschikt nu over de achtste generatie quadcore-processor van Intel en is daarmee volgens Apple tot twee keer zo snel als zijn voorganger.

De computer heeft ook een Touch Bar met Touch ID, True Tone Retina-display en de Apple T2 Security Chip. Dit betekent ook dat de MacBook Pro zonder Touch Bar verdwijnt en alle Pro’s nu over deze feature beschikken. De adviesprijs bedraagt 1499 euro, al kunnen studenten ook deze laptop voor minder aanschaffen.

Apple stopt tegelijk met de verkoop van de 12 inch-MacBook. Dit model werd in juni 2017 voor het laatste van een update voorzien en is nu helemaal niet meer in de Apple Store te vinden. De laptop onderscheidde zich door de enorm dunne behuizing, maar had minder krachtige hardware.

Ook de oude MacBook Air zonder Retina-display is uit het assortiment verdwenen, wat betekent dat alle Apple-laptops nu een Retina-scherm hebben. Dit model was ook flink verouderd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu