De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Jailbreak nu beschikbaar voor iOS 16: dit kan je ermee

Yannick Chalkiopoulos
15 december 2022, 15:44
2 min leestijd
Jailbreak nu beschikbaar voor iOS 16: dit kan je ermee

Het heeft even geduurd, maar het is hackers gelukt een jailbreak uit te brengen voor iOS 16 (en 15). Lees hier op welke apparaten de jailbreak beschikbaar is!

Lees verder na de advertentie.

iOS 16 moeilijker te hacken

Apple focust al langere tijd meer op de beveiliging van de apparaten en het besturingssysteem, zo worden geregeld beveiligingsupdates uitgebracht. Dit is ook te merken aan (het ontbreken van) de jailbreaks: hackers hebben er dit keer lang over gedaan voordat er een jailbreak werd uitgebracht.

Nu is het eindelijk gelukt en komt de jailbreak niet alleen beschikbaar voor iOS 15, maar ook meteen voor iOS 16. Het palera1n-team heeft een jailbreak uitgebracht die beschikbaar is voor iOS 15.0 tot en met iOS 16.2. Of de jailbreak ook werkt met de nieuwe iOS 16.3-beta is niet bekend.

ios 16 overview

Jailbreak op iOS: dit kan je ermee

Met de nieuwe jailbreak voor iOS 15 en 16 kun je jouw iPhone helemaal instellen zoals je zelf wilt. De iPhone is immers beroemd én berucht om de manier waarop alles aan het toestel dichtgetimmerd is. Je krijgt als gebruiker – zeker met iOS 16 – al een stuk meer vrijheid in het inrichten van je telefoon, maar het blijft beperkt tot het aanbod van Apple.

Met een jailbreak zijn de mogelijkheden voor je telefoon veel uitgebreider. Je kunt apps op je iPhone zetten die niet in de App Store terug te vinden zijn, nieuwe thema’s downloaden en je telefoon verder personaliseren. Maar let op: Apple staat jailbreaken niet toe. Als je je iPhone jailbreakt, verlies je automatisch de garantie.

europese commissie klaagt apple aan

Op deze Apple-devices werkt de jailbreak

De jailbreak is dus beschikbaar voor iOS 15 en 16, maar slechts op een beperkt aantal apparaten. De jailbreak is beschikbaar op de iPhone 8 (Plus), de iPhone X, de iPad 5, iPad 6, iPad 7 en de iPad Pro (eerste en tweede generatie). De jailbreak is dus niet te installeren op de nieuwste Apple-devices. Dat komt omdat die een andere chip hebben.

Voor het downloaden van de jailbreak heb je een Linux of een Mac nodig. Het installatieproces is vrij lastig en vooral gericht op ontwikkelaars en experts. Omdat de jailbreak nog relatief nieuw is, zijn er maar weinig apps en andere aanpassingen beschikbaar voor de jailbreak. Wij raden het sowieso af om de jailbreak te downloaden en te installeren.

iPhone personaliseren: zo doe je dat

Wil je jouw iPhone personaliseren, maar geen jailbreak installeren? Wij legden eerder al uit hoe je jouw beginscherm persoonlijker maakt en hoe je de achtergrond van je telefoon automatisch aanpast op verschillende locaties!

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu