iOS 16 is er – welke toestellen krijgen de update?

Guus Timmermans
13 september 2022, 9:56
1 min leestijd
iOS 16 is er – welke toestellen krijgen de update?

iOS 16 is eindelijk officieel verschenen. In dit artikel lees je alles over welke apparaten een update naar iOS 16 krijgen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16 voor je iPhone en andere Apple-apparaten

iOS 16 is eindelijk uit. Op 12 september, iets na 19 uur, verscheen de update in ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’. Samen met een iOS 15.7-update overigens, die voor een beetje verwarring zorgde op het internet.

Hoe dan ook, je kunt iOS 16 nu installeren. Zie je update niet verschijnen? Dan wordt je iPhone waarschijnlijk niet meer ondersteunt. In dit artikel vertellen we je welke modellen nog geüpdatet kunnen worden.

iOS 16

Deze toestellen krijgen iOS 16

Voor het eerst vervallen weer een hoop toestellen van de iOS-update-lijst. Afgelopen jaar met iOS 15 waren we nog heel blij met de ondersteuning van de iPhone 6s en iPhone SE (2016), maar dit jaar is het helaas voorbij. De A9-chip in die toestellen is gewoon te oud.

Maar er is meer slecht nieuws. Want tegen de verwachting in krijgt ook de iPhone 7 geen update meer. Dat betekent dat volgende modellen iOS 16 ondersteuning krijgen.

iphone 14 pro

Dit is er allemaal nieuw in iOS 16

Er gaan veel nieuwe functies komen in iOS 16. Denk hierbij aan nieuwe notificaties en nieuwe functies in sommige Apple-apps. In Berichten komen ‘sociale media-achtige functionaliteiten’, vooral rond audioberichten. Ook komt er een nieuwe vergrendelscherm (met widgets).

Lees meer: iOS 16 is uit: deze iPhone-functies moet je zeker proberen

Volgende week weten we zeker welke toestellen iOS 16 krijgen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu