Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Foto vermeende iPhone SE 3 gelekt: is dit het ontwerp?

Koen van Ekeren
12 januari 2022, 9:50
2 min leestijd
Foto vermeende iPhone SE 3 gelekt: is dit het ontwerp?

De derde generatie iPhone SE zit er snel aan te komen: waarschijnlijk presenteert Apple de instap-iPhone van 2022 in maart of april. Nu zou daarvan een foto van een prototype zijn opgedoken. Is dit dan het nieuwe iPhone SE 3-ontwerp?

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 3-ontwerp

De foto is op Twitter geplaatst door LeaksApplePro. De anonieme Apple-leaker heeft geen indrukwekkende staat van dienst, dus zijn tweet mag met een korreltje zout worden genomen.

In de afbeelding is een prototype van een vermeende iPhone SE 3 te zien, die er totaal anders uitziet dan het huidige model. Dat is opvallend, want volgens betrouwbare Apple-insiders (waaronder Ming-Chi Kuo en Mark Gurman) ziet de iPhone SE 2022 er precies hetzelfde uit als zijn voorganger.

Aan de achterkant heeft de iPhone SE 3 op de foto een langwerpige, verticale cameramodule. Die doet ons denken aan de iPhone X en iPhone XS, al zijn de flitser en het gaatje voor de microfoon eronder geplaatst. Een belangrijk verschil is dat de zijkant van het prototype plat lijkt te zijn. Daarmee is het ontwerp in lijn met het hoekige design van de iPhone 12 en iPhone 13.

Door de uitspraken van betrouwbaardere Apple-insiders lijkt het ons onwaarschijnlijk dat dit het ontwerp van de iPhone SE 3 is. Toch is de gedeelde foto interessant, want het zou best om de vierde generatie iPhone SE kunnen gaan. Die krijgt wél een compleet nieuw ontwerp en verschijnt volgens de laatste geruchten in 2024.

iPhone SE 2022 vernieuwingen

Ondanks de gelekte foto verwachten we dus dat het ontwerp van de iPhone SE onveranderd blijft. De thuisknop en enkelvoudige achterste camera zijn nog steeds aanwezig, waarmee de instap-iPhone er anno 2022 vrij gedateerd uitziet. Hierdoor kan Apple het prijskaartje wel voordelig houden. Waarschijnlijk kost het toestel opnieuw zo’n 489 euro.

Wil je weten wat Apple wél verandert aan de nieuwe iPhone SE? Je leest het in ons dossier over de iPhone SE 2022.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE 2022
Apple iPhone SE 2022

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu