De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple gaat ‘gevaarlijke’ iPhone adapter vervangen

Rutger Otto
13 juni 2014, 12:30
1 min leestijd
Apple gaat ‘gevaarlijke’ iPhone adapter vervangen

Apple gaat een aantal Europese iPhone usb-adapters vervangen. Het bedrijf heeft laten weten dat sommige iPhone adapters overhit kunnen raken en daardoor een ‘veiligheidsrisico vormen’. Het gaat om adapters die horen bij de geleverde modellen iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S van oktober 2009 tot september 2012.

Lees verder na de advertentie.

Je kan gemakkelijk bekijken of jij in het bezit bent van zo’n adapter. Aan de kant van de stekker staat boven de pinnen het modelnummer en tussen de pinnen de letters ‘CE’. Heb jij model A1300 en zijn de letters CE helemaal grijs, dan kun jij je iPhone adapter vervangen.

iphone adapter vervangen

Gratis vervangen

Apple gaat de vervanging uiteraard gratis verzorgen. Neem je adapter mee naar een Apple Store, zodat de medewerkers hem kunnen identificeren. Vervolgens krijg je een nieuwe iPhone adapter mee naar huis.

In maar liefst 39 landen moeten de betreffende adapters worden vervangen. Nederland is daar één van, ook België zit erbij. Apple raadt gebruikers aan om potentieel slechte adapters niet meer te gebruiken en totdat je een nieuwe hebt op te laden via laptop of pc.

Op de speciaal ervoor ingerichte pagina op de Apple site schrijft het bedrijf: “Apple heeft vastgesteld dat in zeldzame gevallen de Europese Apple USB-lichtnetadapter van 5 W oververhit kan raken en een veiligheidsrisico kan veroorzaken. De veiligheid van klanten heeft voor Apple de hoogste prioriteit. Daarom hebben we uit eigen beweging besloten elke betrokken lichtnetadapter kosteloos om te ruilen voor een nieuwe, opnieuw ontworpen adapter.” Bezitters van een nieuwere iPhone hebben deze nieuwe adapter van het model A1400 al, en hebben geen last van overhitting.

Ook vervangen bij andere winkels

Woon je niet in de buurt van een Apple store? Geen probleem. Vanaf 18 juni kun je iPhone-opladers ook inwisselen bij winkels van Vodafone, KPN en T-Mobile.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu