Overzicht: de 8 belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones

Lars Paijmans
13 augustus 2019, 19:22
5 min leestijd
Overzicht: de 8 belangrijkste geruchten over de 2019 iPhones

De drie 2019 iPhones komen eraan. Met nog maar een maandje te gaan is er inmiddels al veel bekend over de drie nieuwe toptoestellen. Een overzicht van de belangrijkste iPhone 2019-geruchten tot nu toe.

Lees verder na de advertentie.

De belangrijkste iPhone 2019 geruchten verzameld

Het zal niemand verbazen dat Apple ook in 2019 weer een drietal nieuwe iPhones op de markt brengt. De toestellen zijn dit keer stuk voor stuk regelrechte opvolgers op de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR van vorig jaar. Maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf uit Cupertino wat innovatie betreft stil heeft gezeten. Dit zijn de meest hardnekkige geruchten over nieuwe functies en verbeteringen.

iPhone 2019 geruchten

1. Zelfde design, dezelfde notch, dezelfde schermformaten

Vorig jaar zagen de iPhones er qua uiterlijk al hetzelfde uit als de iPhone X uit 2017 en in 2019 zal dat niet anders zijn. Apple is wederom van plan om drie iPhones uit te brengen met dezelfde schermformaten als vorig jaar, een glazen achterkant en dezelfde uiterlijke kenmerken. Dat betekent in de praktijk het volgende:

Het enige verschil is mogelijk de kleinere notch. Deze inkeping in het scherm zou Apple kleiner kunnen maken door een nieuwe sensor die achter het scherm geplaatst kan worden. Als we naar de geruchten kijken zou deze kleinere notch waarschijnlijk pas in 2020 komen.

2. Driedubbele camera voor 11 (Max), dubbele lens voor XR 2019

Ieder jaar gaat de iPhone-camera er op vooruit, maar dit jaar zet Apple nog een stapje extra. De nieuwe iPhone 11 en 11 Max zouden een extra cameralens krijgen, wat de teller op drie brengt. Ook de iPhone XR krijgt in tegenstelling tot vorig jaar een dubbele lens, zodat je in kunt zoomen zonder kwaliteit te verliezen.

Een derde lens voor de iPhone-camera brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je nog beter zoomen, wordt de kwaliteit van foto’s bij weinig licht beter en is het een belangrijk hulpmiddel om de kwaliteit van ARKit naar een hoger niveau te tillen. In het onderstaande artikel zoomen we verder in op deze verbeteringen.

Lees ook: Overzicht: de 5 grootste verbeteringen van de iPhone 11-camera

iPhone 11 concept

3. Usb-c-aansluiting in plaats van Lightning

Zou het dit jaar eindelijk gaan gebeuren? Na jaren van geruchten liet Apple met de iPad Pro 2018 zien dat de Lightning-poort minder heilig is dan het leek. Uit meerdere geruchten blijkt dat Apple zou overwegen om ook de iPhone een usb-c-aansluiting te geven.

Een grote verandering, die ervoor zorgt dat je het toestel bijvoorbeeld aan een extern scherm kunt aansluiten. Ook zou het de weg openen naar een verbeterde adapter, waardoor je de accu van de iPhone een stuk sneller kunt bijvullen. Ondertussen zijn er echter bijna net zoveel geruchten verschenen die stellen dat Apple gewoon de Lightningpoort weer in de iPhone stopt. Het zal dus afwachten worden om te zien welke gelekte info blijkt te kloppen.

4. Snellader verpakt in de doos (eindelijk!)

iPhones ondersteunen al jaren snelladen, maar daar moet je wel zelf een kabeltje en adapter voor kopen. Ondertussen zijn Android-smartphones die een stuk goedkoper zijn dan de iPhone een stuk sneller op te laden met de lader die in de doos zit.

Apple zou dit jaar eindelijk overstag gaan en ook deze snellader standaard in de doos van de drie nieuwe iPhones stoppen. Beter laat dan nooit, want dat zorgt ervoor dat een lege iPhone in een mum van tijd weer klaar is om met je mee op pad te gaan.

iPhone snelladen: zo laad je een iPhone-accu veel sneller op! (50% in 30 minuten)

5. Draait op de nieuwe A13-chip

Ook dit jaar rust Apple de nieuwe iPhones uit met een nieuwe chip. Na de A12-chip volgt dit jaar logischerwijs de A13-variant, een chip die wederom door Apple zelf ontworpen is en door de nauwe samenwerking met de soft- en hardware voor de beste prestaties op de markt zorgt.

Concrete informatie over de precieze verbeteringen zijn nog niet bekend, maar de kans is groot dat de A13-chip betere prestaties kan realiseren, terwijl hij minder van de iPhone-accu vraagt.

6. Snellere wifi, ondersteuning voor 5G

Naast de A13-chip gebeurt er meer aan de binnenkant van de iPhone 2019. Zo zou Apple de toestellen uitrusten met wifi 6, een nieuwe versie van wifi die betere en betrouwbare prestaties mogelijk maakt. Ook zal het toestel technisch gezien klaar zijn voor 5G, al hebben we daar in Nederland nog niet veel aan, omdat providers de nieuwe techniek voorlopig nog niet ondersteunen.

iPhone 2019

7. Draadloos apparaten opladen

iPhones kunnen al sinds 2017 draadloos opgeladen worden, maar de glazen achterkant wordt in 2019 nog breder benut. De 2019 iPhones zouden namelijk andersom ook andere apparaten draadloos kunnen opladen. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld je AirPods of Apple Watch opladen door deze op je iPhone te leggen.

Je accu loopt zo natuurlijk wel wat sneller leeg, maar je hoeft niet voor alles standaard een oplader mee te slepen. Om niet teveel in te leveren op accuduur zou de batterij bovendien iets groter worden in alledrie de toestellen.

8. Release op 20 september in Nederland

Volgens het meest recente gerucht worden de nieuwe iPhones begin september onthuld, mogelijk op 10 september als we naar voorgaande jaren kijken. Meestal zijn deze toestellen daarna vrij snel te koop in Nederland. Zoals het er nu uit ziet, is de verwachte iPhone 2019 release als volgt:

  • Apple-event: 10 september
  • Start pre-order: 13 september
  • Verkoopstart: 20 september

Meer weten over de nieuwe iPhone zoals de releasedatum, mogelijke prijs en andere geruchten? Op onze iPhone 2019 toestelpagina lees je alles wat je over de nieuwe iPhone moet weten.

Win de iPhone 2019!

Ook dit jaar geven we bij iPhoned een iPhone weg aan een gelukkige lezer. Het gaat om de 2019-opvolger van de iPhone XS, en niet de grotere iPhone 11 Max of iPhone XR 2019. Lees hier hoe je kans maakt op de iPhone 2019 of check de video hieronder.

Win de nieuwe 2019 iPhone! iPhoned geeft de iPhone 11 weg!
Bronnen afbeeldingen: Aziz Ghaus, Aziz Ghaus
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu